Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question

Poetry

My grandmother House

1. Kamala das was born in.
A. 1933
B. 1934
C. 1935
D. 1936
Answer-: B

2. The speaker of ‘ my grandmother’s house is proud of.
A.  parent’s house
B. Her grandmother’s house
C. He uncle’s house
D. None of these
Answer-: B

3. When did the speaker of ‘ my grandmother’s house live with her grandmother.
A. During her childhood
B. adolescence
C.  youth
D. None of these
Answer-: A

4. ‘ My grandfather’s house published in.
A. 1963
B. 1964
C. 1965
D. 1966
Answer-: C

5. My grandmother’s house is.
A. A sonnet
B. An ode
C. A ballad
D. A lyric
Answer-: D

6. During her childhood the speaker of my grandmother’s house lived with her.
A. Grandmother
B. Aunt
C. Mother
D. None of these
Answer-: A

7. My grandmother’s house published in.
A. Descendants
B. Summer in calcutta
C. The old playhouse
D. Other poems
Answer-: B

8. Who was composed the poem my grandmother’s house.
A. Kamala das
B. A. K. Ramanujan
C. Sarojani naidu
D. None of these
Answer-: A

9. Who is the speaker in my grandmother’s house.
A. Tory dutta
B. Kamala das
C. S. K. Kumar
D. None of these
Answer-: B

10. Kamala das remembers the happy days spent in the sweet company of her.
A. Mother
B. Father
C. Grandmother
D. Grandfather
Answer-: C

11. Kamala das is an poetess.
A. American
B. African
C. Anglo indian
D. Nigerian
Answer-: C

12. Kamala das is taking about her who is dead now.
A. Grand mother
B. Grand father
C. Father
D. Mother
Answer-: A

13. She noticed a behind the door of the bedroom.
A. Cat
B. Dog
C. Cow
D. Ox
Answer-: B

14. My grandmother’s house is an poem by Kamala das.
A. Auto biographical
B. Biographical
C. Bibliographical
D. Ultra
Answer-: A

15. The house went into silence due to the death of the.
A. Man
B. Woman
C. Boy
D. Girl
Answer-: B

16. “To read and my blood turned cold likes the moon” is statement taken from.
A. My grandmother’s house
B. Fire hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-: A

17. ” There, to peer through blind eyes of windows or” us a statement taken from.
A. My grandmother’s house
B. Fire Hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-: A

18. ” Or in wild despair, pick an armful of ” is a statement taken from.
A. My grandmother’s house
B. Fire Hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-: A

19. ” Can you , that I lived in such a house and ” is a statement taken from.
A. My grandmother’s house
B. Fire Hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-: A

20. ” My way and beg bow at strangers’ door to” is a statement taken from.
A. My grandmother’s house
B. Fire Hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-: A

21. Receive love , at least in small change” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Fire Hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-:  A

class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Science
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page