Class 12th English Chapter-10 (Indian Through A Traveller's Eye) Objective Question

Class 12th Eng Chapter-10 (Indian Through A Traveller’s Eye) Obj

Class 12th English Chapter-10 (Indian Through A Traveller’s Eye) Objective Question

Indian through a traveller’s Eye

1. Pearl s. Buck is an writer.
A. British
B. American
C. Indian
D. European
Answer-: B

2. India through a traveller,s eye is written by.
A. Pearl s buck
B. Anton p chekhov
C. H. E bates
D. Shiga naoya
Answer-: A

3. Indian through a traveller’s Eye is an inspiring.
A. Essay
B. Story
C. Novel
D. Drama
Answer-: A

4. Has praised india people and their life.
A. Shiga Noaya
B. Pearl s. Buck
C. Matrin Luther King jr.
D. Kamala das
Answer-: B

5. Indian peasants are poorer than their.
A. Chinese
B. Pakistani
C. Bhutanese
D. Sri Lankan
Answer-: A

6. Advised the Indians not to blame the Britishers for everything.
A. Dr. Zakir Hussain
B. Moanohar malgaonkar
C. Pearl S. Buck
D. Shiga Naoya
Answer-: C

7. The land between Bombay and famished.
A. Madres chennai
B. Kolkata
C. Bengaluru
D. Delhi
Answer-: A

8. The people of must be reckoned as belonging to the caucasian race.
A. China
B. Bhutan
C. Pakistani
D. Indian
Answer-: D

9. The president of the general assembly of the UNO is a woman of.
A. China
B. Chanda
C. Germany
D. India
Answer-: D

10. I was called to kill a dangerous.
A. Snake
B. Dog
C. Cat
D. Lion
Answer-: A

11. From babyhood the Indian are taught that right hand is for clean services.
A. People
B. Children
C. Young
D. Boys
Answer-: B

12. Our food was served on fresh green leaves instead plates.
A. Banyan
B. Peepal
C. Banana
D. Mango
Answer-: C

13. The young Indian intellectuals were disappointed with the.
A. English
B. American
C. Chinese
D. Japanese
Answer-: A

14. Indians under the british rule had a life span of just.
A. Thirty years
B. Thirty five years
C. Forty years
D. Twenty seven years
Answer-: D

15. For all the ills if india the writer blames.
A. Indians
B. The English rule
C. Both
D. None of these
Answer-: C

16. The writer visiting an indian family felt.
A. Happiness
B. Sorrow
C. Disgust
D. None of these
Answer-: A

17. The book come my beloved has the.
A. English background
B. Chinese background
C. American background
D. Indian background
Answer-: D

18. She taught in
A. An indian University
B. An American University
C. A chinese uncertainty
D. None of these
Answer-: C

19. She won the nobel prize in.
A.1927
B. 1938
C. 1948
D. 1958
Answer-: B

20. Buck ‘s family doctor was the.
A. English
B. Indian
C. American
D. Chinese
Answer-: B

21. Gandhi’s hold was upon.
A. Intellectuals
B. Both intellectuals and peasants
C. Peasants
D. None of these
Answer-: B

22. Pearl s. Buck was born in.
A. 1882
B. 1862
C. 1892
D. 1872
Answer-: C

23. By birth she was.
A. American
B. Chinese
C. Japanese
D. Indian
Answer-: A

24. She was ready in.
A. Germany
B. England
C. China
D. Indian
Answer-: C

25. She was reared by her.
A. Ground mother
B. Uncle
C. Aunt
D. Missionary parents
Answer-: D

26. Indian had always been part of the background of my life is a statement taken from.
A. A pinch of snuff
B. Ideas that have helped mankind
C. Marriage proposal
D. Indian through a traveler’ s eye.
Answer-:   D

class 12th Science 
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page