Class 12th English Chapter-6 (The artist) Objective Question

Class 12th English Chapter-6 (The artist) Objective Question

Class 12th English Chapter-6 (The artist) Objective Question

The artist

1. Seibei was japanese boy.
A. Ten years old
B. Eleven years old
C. Twelve years old
D. Thirteen years old
Answer-: C

2. Seibei was passionately interested in
A. Gourds
B. Lady’ s finger
C. Onions
D. Pumpkins
Answer-: A

3. The curio dealer paid for the confiscated gourd.
A. 50 yen
B. 12 yen
C. 25 yen
D. 16 yen
Answer-: A

4. Seibei hobby was collecting of.
A. Lady’ s finger
B. Pumpkins
C. Gourds
D. Onions
Answer-: C

5. The artist is written by.
A. Germaine gree
B. Shiga Noaya
C. Anton Chekwov
D. H. E. Bates
Answer-: B

6. Shiga Naoya is awriter.
A. Japanese
B. Chinese
C. Indian
D. Bhutanese
Answer-: A

7. Seibei bought a inch gourd from an old woman.
A. 5
B. 4
C. 3
D. 6
Answer-: A

8. One day seibei was caught red handed by his teacher.
A. Physics
B. Math
C. Hindi
D. Ethics
Answer-: D

9. The teacher become very with seibei for neglecting his studies.
A. Happy
B. Angry
C. Sad
D. Friendly
Answer-: B

10. To my mind injustice was done to.
A. Reibei
B. Seibei
C. Kheibei
D. Jueikai
Answer-: B

11. Seibei got gourds for a few.
A. Sen
B. Taken
C. Rupes
D. Dollar
Answer-: A

12. Seibei lived in a town.
A. Busy
B. Dirty
C. Religious
D. Harbour
Answer-: D

13. Seibei readers at school.
A. Primary
B. Middle
C. High school
D. +2 school
Answer-: A

14.Was selling dried permimmons and oranges.
A. An old man
B. And old woman
C. A boy
D. A girl
Answer-: B

15. The price of the inches gourd is.
A. Five sen
B. Ten sen
C. Nine sen
D. Eleven Sen
Answer-: B

16. You are an idiot” shouted.
A. The teacher
B. The doctor
C. The principal
D. The father
Answer-: A

17. Seibei father worked at shop.
A. Blacksmith’ s
B. Goldsmith’ s
C. Carpenter’ s
D. Barber’ s
Answer-: C

18. Bawled at seibei.
A. His father
B.  teacher
C. mother
D. His father’ s friend
Answer-: A

19. Fetched his hammer an systematically smashed gourds.
A. Seibei
B. His father
C. mother
D. teacher
Answer-: B

20. The teacher gave seibei’ s confiscated gourd to an old.
A. Porter
B. Man
C. Woman
D. Teacher
Answer-: A

21. The porter sold the gourd seibei of yen.
A. 40
B. 30
C. 60
D. 50
Answer-: D

22. The curio dealer sold the gourd to a wealthy collector for yen.
A. 600
B. 500
C. 1000
D. 100
Answer-: A

23. Liked even a symmetrical gourd.
A. Seibei
B. Raju
C. Mohan
D. John
Answer-: A

24. The artist is.
A. An essay
B. A poetry
C. A short story
D. A drama
Answer-: C

25. Is a short story.
A. India through the traveller’ s eyes
B. The artist
C. A child is born
D. Bharet is my home
Answer-: B

26. Seibei hobby of collection gourd made his teacher.
A. Happy
B. Angry
C. Sad
D. Friendly
Answer-: B

27. Seibei’ parents knew that he often went out to buy himeself.
A. Potatoes
B. Orange
C. Apples
D. Gourds
Answer-: D

class 12th Science 
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page