Class 12th English Chapter-4 (I have a dream) Objective Question

Class 12th English Chapter-4 (I have a dream) Objective Question

Class 12th English Chapter-4 (I have a dream) Objective Question

I have a dream

1.The slum area densely populated by an issolated community is marked by.
A Safe place
B Fallen
C Ghetto
D Oasis
Answer-: C

2. America gave the negro people.
A A good cheque
B A bad cheque
C A tron cheque
D None of these
Answer-: B

3. To overlook the nagri would be.
A Good
B Beneficial
C Fatal
D None of these
Answer-: C

4. The negroes made the pledge that they will always.
A March ahead
B March back
C March slowly
D None of these
Answer-: A

5. How many times king repeats that ‘ we cannot be satisfied.
A Two times
B Three times
C Five times
D Six times
Answer-: D

6. They had dream that one day they would.
A Divide the nation
B Kill the white people
C Get their rights
D None of these
Answer-: C

7. Is sweltering with the heat of injustice and oppression.
A Mississippi
B Chicage
C New york
D Texas
Answer-: A

8. I have a dream is written by.
A Mahatma Gandhi
B Dr. Zakir Hussain
C Matrin L King jr.
D H E betes.
Answer-: C

9. Was a great orator.
A Martin L King jr.
B Pearl S. Buck
C Germains greer
D Shiga naoya
Answer-: A

10. The constitution of the was appalling.
A Indians
B African
C Negroes
D Habbasi
Answer-: C

11. I have a dream is written by.
A Pearl S Buck
B Martin Luther King jr.
C Bertrand Russell
D Shiga naoya
Answer-: B

12. I have a dream is a part of speech delivered by.
A Germaine greer
B Shiga naoya
C H E bates
D Martin Luther King jr.
Answer-: D

13. Martin Luther King jr. belonged to
A The Usa
B Britain
C Germany
D France
Answer-: A

14. Who said my children will not be judged by the colour of their skin but the content of their character.
A Mahatma gandhi
B Dr. Zakir Hussain
C Martin Luther King jr.
D H. E . Bates.
Answer-: C

15. Martin Luther King jr. was a.
A Negro
B America
C French
D German
Answer-: A

16. M L K jr. delivered his speech in Washington DC on aug.
A 25, 1963
B 28, 1963
C 12, 1964
D 28, 1965
Answer-: B

17. Nobel prize for peace was given to ML K jr. in.
A 1964
B 1965
C 1963
D 1966
Answer-: A

18. MLK Jr. was assassination on April 4 in Memphis.
A 1968
B 1970
C 1967
D 1969
Answer-: A

19. Has give the negro people a bad cheque which has come back marked in sufficient funds.
A Europe
B America
C Canada
D Mexico
Answer-: B

20. Negroes are the former of american.
A Slaves
B Masters
C Farmers
D Traders
Answer-: A

21. Is a desert state of USA.
A Alabama
B Mississippi
C Georgia
D Louisiana
Answer-: B

22. MLK Jr. had children.
A Four
B Three
C Two
D One
Answer-: A

23. Let freedom ring from the snow capped of Colorado.
A Himalayas
B Alps
C Atlas
D Rockies
Answer-: D

24. Let freedom ring from stone mountain of.
A Georgia
B Alabama
C Colorado
D Tennessee
Answer-: A

25. Advocated non violent struggle.
A Martin Luther King jr.
B Shiga naoya
C Kamala Das
D Pearl S. Buck
Answer-: A

class 12th Science 
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 

 

class 10th 
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page