Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Poetry

Snake

1. The phrase a king of exile in the poem snake stands for.
A. The rat
B. The elephant
C. The snake
D. The lion
Answer-: C

2. After hitting the snake with a log the speaker of the poem snake, wants to.
A. Enjoy
B. Expiate
C. Celebrate
D. None of these
Answer-: B

3. The snake came to the poet’s water thout on a day.
A. Hot
B. Cold
C. Rainy
D. Bone of these
Answer-: A

4. In according to the poem snake black snakes are considered innocent.
A. England
B. Sicily
C. France
D. Italy
Answer-: B

5. The speaker in the poem snake hits the snake with.
A. A hunter
B. A log
C. A rod
D. None of these
Answer-: B

6. Who was composed the piem snake.
A. D. H. Lawrence
B. T. S. Auden
C. W. B. Yeats
D. W. H. Auden
Answer-: A

7. D. H. Lawrence was
A. A fiction writer
B. A poet
C. A short story writer
D. All of these
Answer-: D

8. In the poem snake Lawrence denounces the artificialities of life.
A. Ancient
B. Medieval
C. Modern
D. None of these
Answer-: C

9. Who is the speaker in the poem snake.
A. Donne
B. Whitman
C. Keats
D. D. H. Lawrence
Answer-: D

10. Etana is in
A. Sicily
B. Rome
C. Athens
D. Paris
Answer-: A

11. A is mentioned in the poem snake.
A. Peepal tree
B. Carbotree
C. Banayan
D. Mango
Answer-: B

12. A snake appears in a trough of the to sip water.
A. Teacher
B. Doctor
C. Lawyer
D. Poet
Answer-: D

13. The poet was wearing.
A. Pyjama
B. Pant
C. Lungi
D. Underwear
Answer-: A

14. The poet had gone to the water trough to drink.
A. Water
B. Tea
C. Coffe
D. Cigarette
Answer-: A

15. The speaker poet had a desire to talk to.
A. Rat
B. Cat
C. Snake
D. Scorpion
Answer-: C

16. The snake met the poet near his water.
A. Trough
B. Bucket
C. Well
D. Flower
Answer-: A

17. ” And as he put his head into that dreadful hole” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house
Answer-: B

18. ” And slowly, very slowly, as if thrice adream” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house
Answer-: B

19. “And I have something to expiate” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house
Answer-: B

20. ” And immediately I regretted it” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house
Answer-:  B

class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Science
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page