Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question

Poetry

Fire-Hymn

1. The term zoroastrain’ in fire Hymn stand for.
A. Hindu
B. Muslim
C. Christian
D. Parsi
Answer-: D

2. The nearest tower of silence’ according to the poem, fire Hymn was away.
A. A thousand miles
B. Two thousand mile
C. Three thousand miles
D. None of these
Answer-: A

3. The speaker in the poem, fire Hymn swears.
A. Once
B. Twice
C. Thrice
D. None of these
Answer-: B

4. Who has composed the poem, fire Hymn.
A. K. N. Daruwalla
B. Kamala das
C. J. Mahapatra
D. None of these
Answer-: A

5. Daruwalla has been a well know poet as well as a.
A. Dramatist
B. Novelist
C. Short story writer
D. None of these
Answer-: C

6. Fire Hymn’ deals with ghat.
A. Bathing
B. Burning
C. Drinking
D. No e of these
Answer-: B

7. The fire’ s behaiver called.
A. Moral behaviour
B. Disgusting behaviour
C. Immoral behaviour
D. None of these
Answer-: C

8. Keki N. Daruwala is an poet.
A. British
B. American
C. African
D. Undo anglian
Answer-: D

9. It was the of the poet along with him, passing by the cremation ghat.
A. Father
B. Brother
C. Son
D. Sister
Answer-: A

10. The forgets it’s dead because sometimes it leaves the dead body half.
A. Fire
B. Man
C. Animals
D. Plant
Answer-: A

11. Swears to save fire from the sin of forgetfulness.
A. Keki N. Daruwalla
B. T S eliot
C. John donne
D. John keats
Answer-: A

12. Kiki N. Daruwalla consigned his new born to flames.
A. Daughter
B. Son
C. Brother
D. Sister
Answer-: B

13. Consigning his new born son to lames took place years ago.
A. 15
B. 16
C. 20
D. 18
Answer-: C

14. Keki N. Daruwala, belongs to religion.
A. Hindu
B. Islam
C. Christian
D. Zoroastrian
Answer-: D

15. The child was consigned to fire under compulsion.
A. First born
B. Second born
C. Third born
D. Fourth born
Answer-: A

16. ” I swore this time” is a statement taken from.
A. Sweetest love I do not goe
B. Snake
C. Fire Hymn
D. An epitaph
Answer-: C

17. My child fingers clenched” is a statement taken from.
A. Sweetest live I do not goe
B. Snake
C. Fire Hymn
D. An epitaph
Answer-: C

18. Bore witness to the fire, s debauchery” is a statement taken from.
A. Sweetest love I do not goe
B. Snake
C. Fire Hymn
D. An epitaph
Answer-: C

19. “To save it from the sin of forgiving” us a statement taken from.
A. Sweetest love I do not goe
B. Snake
C. Fire Hymn
D. An epitaph
Answer-: C

20. The nearest tower of silence’ was a thousand miles” us a statement taken from.
A. Sweetest love I do not goe
B. Snake
C. Fire Hymn
D. An epitaph
Answer-: C

21. ” You see those half burnt fingers ” is a statement taken from.
A. Sweetest love I do not goe
B. Snake
C. Fire Hymn
D. An epitaph
Answer-:  C

class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Science 
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page