Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question

Poetry

The soldiers

1. The soldier is
A. An ode
B. A sonnet
C. An epic
D. None of these
Answer-: B

2. The solider ‘ is poem.
A. A symbolic
B. A lyrical
C. A patriotic
D. None of these
Answer-: C

3. The solider’ deals with.
A. France
B. Russia
C. Scotland
D. English
Answer-: D

4. The turn concealed’ stands for in the solider.
A. Hidden
B. Disappeared
C. Absent
D. None of these
Answer-: A

5. According to the solider English has given her natives her flowers.
A. worship
B. To love
C. Too offer
D. None of these
Answer-: B

6. Who has composed the poem, the soldier.
A. Rupert brooke
B. T. S. Eliot
C. D. H. Lawrence
D. W. H. Auden
Answer-: A

7. Rupert Brooke was born in.
A. 1886
B. 1887
C. 1888
D. 1889
Answer- B

8. Rupert Brooke was died in.
A. 1913
B. 1914
C. 1815
D. 1916
Answer-: C

9. Rupert Brooke is remembered as a.
A. Trench poet
B. Georgian piet
C. Realistic poet
D. War poet
Answer-: D

10. Brooke inspired patriotism in the phase of the first world war.
A. Early
B. Middle
C. Late
D. None of these
Answer-: A

11. The soldier is a poem.
A. Love
B. Happy
C. Nature
D. War
Answer-: D

12. The images and praises of run through both the stanzas.
A. The USA
B. England
C. Germany
D. France
Answer-: B

13. The speaker is not afraid of.
A. Life
B. Fear
C. Death
D. Lion
Answer-: C

14. Inevitable.
A. Death
B. Love
C. Begging
D. Pardoning
Answer-: A

15. A poem consisting of lines is sonnet.
A. 14
B. 16
C. 10
D. 13
Answer-: A

16. Under an English heaven the Napoleon of crime” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

17. Her sights and sound” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

18. And think this heart all evil shed away” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

19. A pulse in the eternal mind” us a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

20. A body of England’s breathing English air” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

21..Gives, somewhere back the thoughts by England given” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

22. That is forever England. There shall be” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page