Class 12th English Poetry Chapter-3 (Now the leaves are falling fast) Objective Question

Class 12th English Poetry Ch-3(Now the leaves are falling fast)

Class 12th English Poetry Chapter-3 (Now the leaves are falling fast) Objective Question

Poetry

Now the leaves are falling fast

1. In the second line of the poem, ‘ the leaves are falling, nurse stands for.
A. A plant
B. A fruit
C. A tree
D. None of these
Answer-: A

2. In the poem, now the leaves are falling fast whispering neighbour’s stand for.
A. a gents of life insurance
B. A gents of state bank of india
C. agents of Sahara india
D. Agents of death
Answer-: D

3. Trolls mentioned in the poem, now the leaves are falling fast are mythological creatures.
A. Scandinavian
B. India
C. Russian
D. None of these
Answer-: A

4. Now the leaves are falling fast is poem.
A. A pessimistic
B. Optimistic
C. A pessimistic cum optimistic
D. None of these
Answer-: C

5. Who has composed the poem, now the leaves are falling fast.
A. W. H Auden
B. Walter de la mare
C. D. H. Lawrence
D. Rupert Brooke
Answer-: A

6. Auden won the pulitzer prize in
A. 1947
B. 1948
C. 1949
D. 1950
Answer-: B

7. Now the leaves are falling fast is.
A. A lyric
B. An ode
C. A sonnet
D. An elegy
Answer-: A

8. Now the leaves are falling fast the frustration inherent in human life.
A. Reacts
B. Enacts
C. Accepts
D. Protests
Answer-: A

9. The prams are.
A. Standing
B. Running
C. Rolling
D. Lying
Answer-: C

10. The traveller’s are we beings moving towards our death.
A. Animal
B. Human
C. Rural
D. Urban
Answer-: B

11.The falling of refer to speedy arrival of death.
A. Leaves
B. Snows
C. Hai storms
D. Stones
Answer-: A

12. The has become dumb to see the leafless tress.
A. Peacock
B. Hen
C. Sparrow
D. Nightingale
Answer-: D

13. Waterfall could bless the traveller’s passing through that way.
A. White
B. Red
C. Yellow
D. Grey
Answer-: A

14. Tree shed their leaves in.
A. Winter
B. Autumn
C. Rain
D. Summer
Answer-: B

15. The leaves are falling.
A. Fast
B. Slow
C. Good
D. Soon
Answer-: A

16. Trolls run scolding for their food ” is a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

17. Nurse’s flowers will not last” i
a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

18 Traveller’ in their last distress” is a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

19.Dead in the hundreds at the back” is a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

20. And the active hands must freeze” is a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

21. And the prams go rolling on” is a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

class 12th Science 
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page