Class 12th English Poetry Chapter-2 (Song of myself) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-2 (Song of myself) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-2 (Song of myself) Objective Question

Poetry

Song of myself

1. The word schools’ stands for in song of myself I celebrate myself .
A. Academy
B. Systems of thought
C. Teaching institutes
D. None of these
Answer-: B

2. Who has composed the poem song of myself.
A. Walt Whitman
B. Tennyson
C. Emerson
D. None of these
Answer-: A

3. Whitman was poet.
A. An indian
B. An American
C. A british
D. None of these
Answer-: B

4. Whitman was born in
A. 1817
B. 1818
C. 1819
D. 1829
Answer-: C

5. Whitman died in.
A. 1889
B. 1890
C. 1891
D. 1892
Answer-: D

6. Song of myself is.
A. A lyric
B. An epic
C. A sonnet
D. None of these
Answer-: A

7. The opening section if song of myself.
A. Grass
B. ‘I celebrated myself
C. Animal
D. None of these
Answer-: B

8. Who is the speaker in song of myself I celebrate myself.
A. Emerson
B. Rabert frost
C. Walt Whitman
D. None of these
Answer-: C

9. According to song of myself U celebrate myself the speaker is a great lover of.
A. Arts
B. Science
C. Commerce
D. Nature
Answer-: D

10. Walt Whitman is years lod.
A. 35
B. 36
C. 37
D. 38
Answer-: C

11. The poet is song of myself for himself.
A. Cries
B. Sings
C. Laughs
D. Shouts
Answer-: B

12.I in the first line of the poem song of myself is the poet.
A. Walt Whitman
B. John Keats
C. John Donne
D. Kamala das
Answer-: A

13. I loafe and invite my soul” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house
Answer-: A

14. Nature without check with orginal energy” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house.
Answer-: A

class 12th Science 
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page