Class 12th English Poetry Chapter-1 (Sweetest love I do not goe') Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-1 (Sweetest love I do not goe’)

Class 12th English Poetry Chapter-1 (Sweetest love I do not goe’) Objective Question

Poetry

Sweetest love I do not goe’

1. Donne present himself in sweetest love , I do not in.
A. The first person singular number
B.The first person pular number
C.The third person singular number
D. None of these
Answer-: A

2. Sweetest love I do not goe’ is.
A. A didactic poem
B. An allegorical poem
C. A love poem
D. None of these
Answer-: C

3. Donne is well know for his.
A. Songs and sonnets
B. Satires
C. Sermons
D. All of these
Answer-: D
4. In the poem , sweetest love I do not goe’ day stand for.
A. To die
B. To paint
C. Both
D. None of these
Answer-: A

5. Who has completed the poem sweetest love I do not goe’
A. John Donne
B. Andrew marvell
C. George Herbert
D. None of these
Answer-: A

6. John Donne was the pioneer of.
A. Elizabethan poetry
B. Metaphysical poetry
C. Restoration poetry
D. Noe classical poetry
Answer-: B

7. Sweetest love I do not geo is.
A. A sonnet
B. An ode
C. A lyric
D. A balled
Answer-: C

8. Sweetest love I do not goe’ has been addressed to.
A.  sister
B.  mother
C. friend
D. Donne’s wife
Answer-: D

9. The occasion of the poem sweetest love I do not goe’ is donne’s.
A. Continental trip
B. Space tour
C. Voyage
D. None of these
Answer-: A

10. The poet in sweetest love I do not goe’ is his beloved.
A. Tired of
B. Sad for
C. Angry with
D. Happy for
Answer-: B

11.The poet John Donne is better than the.
A. Sun
B. Moon
C. Earth
D. Venus
Answer-: A

12. John Donne is going to leaving his wife behind.
A. Germany
B. France
C. England
D. Italy
Answer-: A

13. Wants to gladly accept death.
A. Ts Eliot
B. Walt Whitman
C. John Donny
D. John Keats
Answer-: C

14. John Donne had sen the sun setting night.
A. Tomorrow
B. Yesterday
C. Today
D. Coming
Answer-: B

15. His beloved says that she has a great love for.
A. John Keats
B. John Donne
C. D H Lawrence
D. Kamala das
Answer-: B

16. John Donny thinks that is certain.
A. Death
B. Life
C. Work
D. Walking
Answer-: A

17. They who one another keepe” is a statement taken from.
A. Sweet love I do not goe
B. Snake
C. Fire Hymn
D. An epitaph
Answer-: A

18. ” O how feeble is man’s power” is a statement taken from.
A. Sweetest love I do not goe’
B. Snake
C. Fire hymn
D. An epitaph
Answer-: A

19. Nor a lost houre recall” is a statement taken from.
A. Sweetest love I do not goe’
B. Snake
C. Fire hymn
D. An epitaph
Answer-: A

class 12th Science 
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page