Class 12th English Chapter-11 (A Marriage Proposal) Objective Question

Class 12th English Chapter-11 (A Marriage Proposal) Objective

Class 12th English Chapter-11 (A Marriage Proposal) Objective Question

A Marriage proposal

1. Lomov was the of choobookov.
A. Neighbour
B. Enemy
C. Friend
D. Sister
Answer-: A

2. That is a load off my back said.
A. Choobookov
B. Lomov
C. Somov
D. Romov
Answer-: A

3. Us the daughter of choobookov.
A. Matalia
B. Natalia
C. Ratalia
D. Satalia
Answer-: B

4. Is the daughter of choobookov.
A. Matalia
B. Natalia
C. Ratalia
D. Satalia
Answer-: B

5. Natalia’ s dog is named.
A. Leap
B. Weap
C. Deap
D. Neap
Answer-: A

6. The name of the dog of Lomov is.
A. Guess
B. Buess
C. Ruess
D. Cruss
Answer-: A

7. A marriage proposal is a act play.
A. Three
B. One
C. Two
D. Four
Answer-: A

8. Lomov says that he will prove in the court that the meadows belongs to him.
A. Cow
B. Buffalo
C. Ox
D. Goat
Answer-: C

9. Says that he is having a heart failure.
A. Lomov
B. Choobookov
C. Natalia
D. Matalia
Answer-: A

10. Lomove has come to ask for his daughter hand in marriage.
A. Naltalia ‘s
B. Matalia ‘s
C. Khatalia’s
D. Ratalia’ s
Answer-: A

11. Is made in love of Lomov.
A. Natalia
B. Khatalia
C. Matalia
D. Ratalia
Answer-: A

12. Love is years old.
A. 30
B. 32
C. 35
D. 36
Answer-: C

13. The worth of ix meadows is about three rubles.
A. Hundred
B. Thousand
C. Million
D. Crore
Answer-: A

14. Natalia and are quarrelling for ox meadows.
A. Choobookov
B. Lomov
C. Romov
D. Nomov
Answer-: B

15. The ownership of is disputed.
A. Ox meadows
B. Bull meadows
C. Cow meadows
D. Goat meadows
Answer-: A

16. A marriage proposal is written by.
A. Anton chekhov
B. Peal s buck
C. H E bates
D. Dorothy L sayers
Answer-: A

17. The peasants used the land for.
A. Thirty years
B. Fifty years
C. Forty years
D. None of these
Answer-: C

18. A person who acquires land in any way possible is called.
A. Impertinent
B. Land grabber
C. Quibbler
D. None of these
Answer-: B

19. Who lomov came to choobookov the latter.
A. Neglected him
B. Welcome him
C. Abused him
D. None of these
Answer-: B

20. Natalia is
A. A shrew
B. A hypocrite
C. A peace loving
D. No peace of mind
Answer-: D

21. To come back to Natalia lomov.
A. Refused
B. Accepted
C. Hesitated
D. None of these
Answer-: B

22. Anton Chekhov was born in.
A. 1850
B. 1870
C. 1860
D. 1880
Answer-: C

23. Anton Chekhov died in.
A. 1905
B. 1904
C. 1910
D. 1912
Answer-: B

24. Anton Chekhov was.
A. An American
B. An indian
C. A german
D. A Russian
Answer-: D

25. Lomov wanted to
A. Kill Natalia
B. Marry natalia
C. Cheat Natalia
D. None of these
Answer-: B

26. To know lomov ‘s desire mr. Choobookov became.
A. Happy
B. Angry
C. Sad
D. None of these
Answer-:  A

class 12th Science 
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page