Class 12th English Chapter-10 (Indian Through A Traveller’s Eye) Objective Question
Indian through a traveller’s Eye
1. Pearl s. Buck is an writer.
A. British
B. American
C. Indian
D. European
Answer-: B
2. India through a traveller,s eye is written by.
A. Pearl s buck
B. Anton p chekhov
C. H. E bates
D. Shiga naoya
Answer-: A
3. Indian through a traveller’s Eye is an inspiring.
A. Essay
B. Story
C. Novel
D. Drama
Answer-: A
4. Has praised india people and their life.
A. Shiga Noaya
B. Pearl s. Buck
C. Matrin Luther King jr.
D. Kamala das
Answer-: B
5. Indian peasants are poorer than their.
A. Chinese
B. Pakistani
C. Bhutanese
D. Sri Lankan
Answer-: A
6. Advised the Indians not to blame the Britishers for everything.
A. Dr. Zakir Hussain
B. Moanohar malgaonkar
C. Pearl S. Buck
D. Shiga Naoya
Answer-: C
7. The land between Bombay and famished.
A. Madres chennai
B. Kolkata
C. Bengaluru
D. Delhi
Answer-: A
8. The people of must be reckoned as belonging to the caucasian race.
A. China
B. Bhutan
C. Pakistani
D. Indian
Answer-: D
9. The president of the general assembly of the UNO is a woman of.
A. China
B. Chanda
C. Germany
D. India
Answer-: D
10. I was called to kill a dangerous.
A. Snake
B. Dog
C. Cat
D. Lion
Answer-: A
11. From babyhood the Indian are taught that right hand is for clean services.
A. People
B. Children
C. Young
D. Boys
Answer-: B
12. Our food was served on fresh green leaves instead plates.
A. Banyan
B. Peepal
C. Banana
D. Mango
Answer-: C
13. The young Indian intellectuals were disappointed with the.
A. English
B. American
C. Chinese
D. Japanese
Answer-: A
14. Indians under the british rule had a life span of just.
A. Thirty years
B. Thirty five years
C. Forty years
D. Twenty seven years
Answer-: D
15. For all the ills if india the writer blames.
A. Indians
B. The English rule
C. Both
D. None of these
Answer-: C
16. The writer visiting an indian family felt.
A. Happiness
B. Sorrow
C. Disgust
D. None of these
Answer-: A
17. The book come my beloved has the.
A. English background
B. Chinese background
C. American background
D. Indian background
Answer-: D
18. She taught in
A. An indian University
B. An American University
C. A chinese uncertainty
D. None of these
Answer-: C
19. She won the nobel prize in.
A.1927
B. 1938
C. 1948
D. 1958
Answer-: B
20. Buck ‘s family doctor was the.
A. English
B. Indian
C. American
D. Chinese
Answer-: B
21. Gandhi’s hold was upon.
A. Intellectuals
B. Both intellectuals and peasants
C. Peasants
D. None of these
Answer-: B
22. Pearl s. Buck was born in.
A. 1882
B. 1862
C. 1892
D. 1872
Answer-: C
23. By birth she was.
A. American
B. Chinese
C. Japanese
D. Indian
Answer-: A
24. She was ready in.
A. Germany
B. England
C. China
D. Indian
Answer-: C
25. She was reared by her.
A. Ground mother
B. Uncle
C. Aunt
D. Missionary parents
Answer-: D
26. Indian had always been part of the background of my life is a statement taken from.
A. A pinch of snuff
B. Ideas that have helped mankind
C. Marriage proposal
D. Indian through a traveler’ s eye.
Answer-: D
class 12th Science | |
class 12th physics | Click Here |
class 12th chemistry | Click Here |
class 12th Biology | Click Here |
class 12th Hindi | Click Here |
Class 12th English | Click Here |
Class 12th Maths | Click Here |
Telegram Join | Click Here |
WhatsApp channel | Click Here |
App install | Click Here |
YouTube Channel | Click Here |
class 12th Art’s | |
class 12th History | Click Here |
class 12th Geography | Click Here |
class 12th pol Science | Click Here |
class 12th Hindi | Click Here |
Class 12th English | Click Here |
Class 12th Economics | Click Here |
Telegram Join | Click Here |
WhatsApp channel | Click Here |
App install | Click Here |
YouTube Channel | Click Here |
class 12th Commerce | |
class 12th Accountancy | Click Here |
class 12th Buisness Studies | Click Here |
class 12th Enterpreneurship | Click Here |
class 12th Hindi | Click Here |
Class 12th English | Click Here |
Class 12th Economics | Click Here |
Telegram Join | Click Here |
WhatsApp channel | Click Here |
App install | Click Here |
YouTube Channel | Click Here |
class 10th | |
10th Science | Click Here |
10th social Science | Click Here |
10th Hindi | Click Here |
10th Sanskrit | Click Here |
10th maths | Click Here |
10th English | Click Here |
Telegram Join | Click Here |
WhatsApp channel | Click Here |
App install | Click Here |
YouTube Channel | Click Here |