Class 12th English Chapter-5 (Ideas that helped mankind) Objective Question

Class 12th English Chapter-5 (Ideas that helped mankind) obj.

Class 12th English Chapter-5 (Ideas that helped mankind) Objective Question

Ideas that helped mankind

1. Ideas that have helped mankind written by.
A. B. A. Result
B. Shiga Naoya
C. Germains
D. Pear s Buck
Answer-: A

2. Bertrand russell a philosopher and a
A. Historian
B. Scientist
C. geologist
D. politician
Answer-: A

3. Was also a commentator on Largo variety of topics.
A. Mahatama Gandhi
B. Dr. Zakir Hussain
C. Martin Luther King jr.
D. B. Russell
Answer-: D

4. Would not help the corn to grow unless he was allowed of feast on the blood of children.
A. Moloch
B. Toloch
C. Noloch
D. Doloch
Answer-: A

5. In the last step was never taken.
A. Indian
B. China
C. Germany
D. France
Answer-: B

6. Civilization thought us.
A. To be more friendly towards others
B. They be unlawful
C. To be rude
D. T.o be cruel
Answer-: A

7. The invention of was more important than sensation of animals.
A Agriculture
B Fire
C Wheel
D Car
Answer-: A

8. We are able to get variety of enjoyment due to.
A Our intelligence
B Our riches
C Our physical strength
D None of these
Answer-: A

9. After language the second most important thing which helped mankind was.
A Gold
B Fire
C Silver
D Diamond
Answer-: B

10. The taming of domestic animals made life.
A Pleasanter
B Fearful
C Harmful
D Beautiful
Answer-: A

11. Bertarned russell died in.
A 1940
B 1950
C 1960
D 1970
Answer-: D

12. Russell was awarded noble prize for.
A Philosophy
B literature
C Medical
D Economic
Answer-: B

13. Survival for homospiens primary was.
A A Problem
B Never a problem
C Both of them
D None of these
Answer-: A

14. Birds die if hunger in large numbers.
A During summer
B During rainy season
C During winter
D During autom
Answer-: C

15. During summer birds.
A Remember this catastrophe
B Forget this catastrophe
C Fear from this
D None of this
Answer-: B

16. Every human of death by starvation preceded by a long period of.
A Sorrow
B Anxiety
C Happiness
D Surprise
Answer-: B

17. Human beings suffer more due to their.
A Ignorance
B Intelligence
C Reluctance
D Fear
Answer-: B

18. Animal get pleasure from.
A Music
B Football
C Science
D None of these
Answer-: D

19. The invention of proved a milestone in our development.
A Wheel
B Fire
C Agriculture
D Carpentry
Answer-: C

20. The domesticaction of started under the influence of religion.
A Animals
B Birds
C Snakes
D Crocodiles
Answer-: A

21. It could be handed in from generation to generation ” is a statement taken from.
A A principal of snuff
B Ideas that have helped mankind
C Marriage proposal
D India through a traveler’ s eye
Answer-: B

22. Birds it is true die of hungrr in large numbers during the wunter” is a statement taken from.
A A pinch of snuff
B Ideas that have helped mankind
C marriage proposal
D India theough a traveler’ s eye
Answer-: B

23. But every human death by starvation is precceded by a long period of anxiey ” is a statement taken from
A A pinch of snuff
B Ideas that have helped mankind
C Marriage personal
D India through a traveler’ s eye
Answer-: B

24. I remember reading an account of some lions ” is a statement taken from.
A A pinch of snuff
B Ideas that have helped mankind
C Marriage personal
D India through a traveler’s eye
Answer-:  B

class 12th Science 
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page