Class 12th English Chapter-8 (How free is the press) Objective Question

Class 12th English Chapter-8 (How free is the press) Objective

Class 12th English Chapter-8 (How free is the press) Objective Question

How free is the press

1. How free is the press is written by.
A. H E Betes
B. Dr. Zakir Hussain
C. Dorothy L sayers
D. Bertrand Russell
Answer-: C

2. Are careful not to antagonize the press.
A. Politicians
B. Teachers
C. Doctor
D. Traders
Answer-: A

3. Censorship is imposed during.
A. Peaceful time
B. Emergency
C. Electric
D. Trands
Answer-: B

4. The is not the master but the servant of the people.
A. State
B. Govt
C. District
D. Village
Answer-: A

5. The press is under ordinary conditions singularly free.
A. Indian
B. European
C. Chinese
D. Vritish
Answer-: D

6. The first chief source of a newspaper ‘s revenue is .
A. Advertisement
B. Grant by the Govt
C. Donation
D. Devt
Answer-: A

7. The second chief source of a newspaper ‘s revenue is.
A. Grant by the Govt
B. Donation
C. Debt
D. The wealth of owner
Answer-: D

8. One of the six charge the author makes against the press is.
A. Sensational headlines
B. Printing nude photographs
C. Paid news
D. No importance to children
Answer-: A

9. A free and fair press is the true watch of democracy.
A. Cat
B. Man
C. Bird
D. Tiger
Answer-: B

10. The can make it break reputation.
A. Main
B. Saint
C. Teacher
D. Press
Answer-: D

11. The editorial policy of a popular daily is controlled by chief factors.
A. Two
B. Three
C. Four
D. One
Answer-: A

12. The news in the newspapers is generally.
A. To the point
B. Somewhat changed
C. Completely changed
D. None of these
Answer-: B

13. Decent journalists and responsible editors are not pleased white present affairs.
A. True
B. Not true
C. Cannot be said
D. None of these
Answer-: A

14. The press enjoy the.
A. Boldness of public
B. The helpnessness of the public
C. Idleness of the public
D. None of these
Answer-: B

15. No widely circulated newspaper dares support a public policy due to vested interest of.
A. The Government
B. Editor
C. Reported
D. Advertisers
Answer-: D

16. The police of a newspaper is largely determined by.
A. The government
B. The public
C. The proprietor
D. None of these
Answer-: C

17. The author has given the forms of misrepresentation they are.
A. Five
B. Four
C. Seven
D. Six
Answer-: D

18. Sorothy L. Sayers was born in.
A. 1839
B. 1873
C. 1883
D. 1893
Answer-: D

19. She died in.
A. 1967
B. 1957
C. 1977
D. 1987
Answer-: B

20. She was educated at.
A. Cambridge
B. Oxford
C. Both
D. None of these
Answer-: B

21. In democracy the freedom of is.
A. Not necessary
B. Necessary
C. Dangerous
D. None of these
Answer-: B

22. Freedom of press is restricted during.
A. Peace
B. War
C. Epidemic
D. None of these
Answer-: B

23. That without a free press there can be no free people us a thing that all free people take for granted .we need not discuss it. ” is a statement taken from.
A. A principal of snuff
B. Ideas that have helped mankind
C. Marriage proposal
D. How free is the press
Answer-: D

24. When we speak of the freedom of the press. we usually mean freedom in a very technical and restricted sense namely freedom from direction or censorship by the government ” is a statement taken from.
A. A pinch of snuff
B. Ideas that have helped mankind
C. Marriage proposal
D. How free is the press
Answer-: D

class 12th Science 
class 12th physicsClick Here 
class 12th chemistryClick Here 
class 12th BiologyClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th MathsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Art’s 
class 12th HistoryClick Here 
class 12th GeographyClick Here 
class 12th pol ScienceClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 12th Commerce
class 12th AccountancyClick Here 
class 12th Buisness StudiesClick Here 
class 12th EnterpreneurshipClick Here 
class 12th HindiClick Here 
Class 12th EnglishClick Here 
Class 12th EconomicsClick Here 
Telegram Join Click Here 
WhatsApp channel Click Here 
App install Click Here 
YouTube ChannelClick Here 
class 10th
10th ScienceClick Here 
10th social ScienceClick Here 
10th HindiClick Here 
10th SanskritClick Here 
10th mathsClick Here 
10th EnglishClick Here 
Telegram JoinClick Here 
WhatsApp channelClick Here 
App installClick Here 
YouTube ChannelClick Here 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now
Instagram ID Follow Me

You cannot copy content of this page