English 12th

12th 100 marks English vvi objective question part-3

1. The poem “The soldier” is a ……… poem. (Choose the correct option)
A. romantic
B. patriotic
C. classical
D. modern 
[Ans-B]

2. The redness of the fire appears …… to the poet. (Choose the correct option)
A. nice
B. cruel
C. comfortable
D. acceptable
[Ans-B]

3. Macavity is called a …….. cat. (Choone the correct option)
A. mystery
B. chemistry
C. mild
D. timid
[Ans-A]

4. A Marriage Proposal is written by ……… (Choose the correct option)
A. Anton Chekhov
B. H. E. Bates
C. Pearl S. Buck
D. Germanie Greer
[Ans-A]

5. Keki N Daruwala is an………. writer. (Choose the correct option)
A. Australia
B. African
C. Indo-Anglian
D. Indonesian
[Ans-C]

6. The poet got up to collect water from the………. (Choose the correct option)
A. trough
B. bucket
C. bottle
D. pitcher
[Ans-A]

7. Bertrand Russel was a philosopher and a …….. .(Choose the correct option)
A. historian
B. scientist
C. mathematician
D. geologist
[Ans-A,C]

8. The poetess begs for ……… from the strangers. (Choose the correct option)
A. money
B. food
C. mercy
D. love

[Ans-D]

9. Seibei was a ……. year old Japanese boy. (Choose the correct option)
A. twelve
B. nine
C. five
D. two
[Ans-A]

10. The poetess found large number of ……… in her house.
A. books
B. pens
C. pencils
D. sharpeners
[Ans-B]

11. The Earth’ is a …….. (Choose the correct option)
A. dram
B. poetry
C. story
D. essay
[Ans-C]

12. Seibei liked gourds which were …….. in shape. (Choose the correct option)
A. Symmetrical
B. round
C. square
D. cylindrical
[Ans-A]

13. Seibei’s hobby was collecting ………… (Choose the correct option)
A. gourds
B. marbles
C. stamps
D. cards
[Ans-A]

14. Indian civilization and culture is : (Choose the correct option)
A. an essay
B. a story
C. drama
D. none of these
[Ans-A]

15. Bharat is my home is : (Choose the correct option)
A. a story
B. an essay
C. speech
D. none of these
[Ans-C]

 

Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th Biology Chapter-16. पर्यावरणीय मुद्दे Objective Question

Class 12th Biology Chapter-16. पर्यावरणीय मुद्दे (Environmental Issues) Objective Question 16. पर्यावरणीय मुद्दे (Environmental Issues)…

2 weeks ago

Class 12th Biology Chapter-15 जैव विविधता एवं संरक्षण Objective

Class 12th Biology Chapter-15 जैव विविधता एवं संरक्षण (Biodiversity and Conservation) Objective Question 15. जैव…

2 weeks ago

Class 12th Biology Chapter-14 पारिस्थितिक यंत्र(Ecosystem) Obj

Class 12th Biology Chapter-14 पारिस्थितिक यंत्र (Ecosystem) Objective Question 14. पारिस्थितिक यंत्र (Ecosystem) 1. जैव…

2 weeks ago

Class 12th Biology Chapter-13 जीव एवं समष्टियाँ Objective Question

Class 12th Biology Chapter-13 जीव एवं समष्टियाँ (Organisms and Populations) Objective Question 13. जीव एवं…

2 weeks ago

Class 12th Biology Chapter-12 जैव प्रौद्योगिकी एवं इसके अनुप्रयोग Obj

Class 12th Biology Chapter-12 जैव प्रौद्योगिकी एवं इसके अनुप्रयोग (Biotechnology and Its Applications)Objective Question 12.…

2 weeks ago

Class 12th Biology Chapter-11 जैव-प्रौद्योगिकी के सिद्धांत एवं प्रक्रियाएँ

Class 12th Biology Chapter-11 जैव-प्रौद्योगिकी के सिद्धांत एवं प्रक्रियाएँ (Principles and processes of biotechnology) Objective…

2 weeks ago