English 12th

12th 100 marks English vvi objective question part-2

1. The poem “Sweetest Love, I Do Not Goe” is Composed by

   A. William Wordsworth

   B. John Donne

   C. W. H. Auden

   D. John Keats            

[Ans-B]

 

2. Nanukaka was the narrator’s- (Choose the correct option) 

   A. mother 

   B. cousin

   C. father

   D. maternal uncle          

[Ans-D]

 

 3. A Marriage Proposal is a act play. (Choose the correct option)

   A. one

   B. two

   C. three

   D. four         

[Ans-A]

 

4. I ……… myself to the service of these valuer.

   A. give

   B. take

   C. pledge

   D. sing        

[Ans-C]

 

5. I have a dream the dream is for the freedom or:

   A. Negro in America 

   B. Negro in South Africa 

   C. Negro in Indian 

   D. none of these         

[Ans-A]

 

6. The condition of Negro was:

   A. good

   B. troublesome

   C. appalling 

   D. none of these        

[Ans-C]

 

 7. Martin Luther advocate non-violent means

   A. struggle

   B. pight

   C. revolution

   D. none of these       

 [Ans-A]

 

8. Martin Luther King Jr. was a great

   A. writer

   B. orator

   C. poet  

   D. leader       

[Ans-B]

 

9. “I have a dream” phrase is repeated

   A. two times

   B. nine times

   C. ten times

   D. twenty times      

[Ans-B] 

 

10. Martin Luther asks Negroes to follow the path ……….. of. 

   A. reiolence

   B. non-violence

   C. racialism 

   D. capitalism        

[Ans-B]

 

11. Martin Luther King believed in the ultimate reconciliation between American and ……

   A. Hispanics

   B. Negroes

   C. French

   D. Indian           

[Ans-D]

 

12. What were the things needed to remove the discontent of the Negroes?

   A. freedom and Equality

   B. slavery

   C. bonded labour 

   D. inequality         

[Ans-A]

 

13. The first category of idea contributes to knowledge and …….. . (Choose the correct option)

   A. Technique

   B. intelligence

   C. books

   D. writing       

[Ans-A]

 

14. Seibi lived in a ……… town. (Choose the correct option) 

   A. harbour 

   B. distant

   C. remote 

   D. prosperous          

[Ans-A]

 

15. Autumn is a season of mellow ………. . (Choose the correct option)

   A. fruitlessness 

   B. no wind 

   C. no sounds of the birds

   D. fruitfulness           

[Ans-D]

 

 

Kkg Classes

Recent Posts

Open Board (BBOSE) June Exam Dummy admit Card 2026

Open Board (BBOSE) June Exam Dummy admit Card 2026 10th Dummy Admit card Download  12th…

20 hours ago

कक्षा 1 से 8 गणित Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

कक्षा 1 से 8 गणित Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

2 days ago

कक्षा 1 से 8 विज्ञान Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

कक्षा 1 से 8 विज्ञान Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

3 days ago

class 1 to 8 English Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

class 1 to 8 English Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

3 days ago

Bihar Open Board (BBOSE) Jun Exam 2026 Time Table

Bihar Open Board (BBOSE) Jun Exam 2026 Time Table BBOSE class/Notes Click Here  BBOSE WhatsApp…

5 days ago

BSEB compartment Scrutiny result 2026

BSEB compartment Scrutiny result 20 12th कंपार्टमेंटल स्कूटी रिजल्ट 2026 click here 10th कंपार्टमेंटल स्कूटी…

2 weeks ago