English 12th

12th English vvi objective question 2023 part-1

 

Welcome to my channel kkg classes
Class-12th English
vvi objective question
Part-1

1. The Soldier is a ……….. poem. (Choose the correct option)
   A. love
   B. happye 
   C. nature
   D. war             
 [Ans-D]

2. Macavity is called …….. . (Choose the correct option)
    A. The Hidden Paw
    B. The Exposed Pow
    C. The Naughty Paw
    D. The Mysterious Paw
[Ans-A]

3. Kamala Das in an poetess (Choose the correct option)
    A . American
    B. African
    C. Indian
    D. Nigerian       
[Ans-C]

4. The poet in Song of Myself……….. for himself. (Choose the suitable option)
   A. cries 
   B. sings
   C. laughs
   D. shouts         
 [Ans-B]

5. Seibei’s wan interested in gourds.
   A. passionately
   B. affectionately
   C. wildly    
   D. emotionally       
[Ans-A]

6. Bharat in my home is an extract from the speech of.(Choose the suitable option)
   A. Mahatma Gandhi
   B. Dr. Zakir Hussein
   C. Sarojini Naidu
D. Krishna Menon       
 [Ans-B]

7. John Keats is the poet of (Choose the correct option)
   A. Song of my self
   B. Snake
   C. To Autumn   
   D. The soldier      
[Ans-C]

8. I have just taken the oath of loyalty to the. (Choose the correct option) 
   A. Constitution of India 
   B. Constitution of England
   C. Constitution of America 
   D. Constitution of Brazil
[Ans-A]

9. English is not our…….. (Choose the correct option)
   A. mother tongue
   B. father tongue
   C. official language 
   D. emotionally language    
[Ans-A]

10. A Marriage proposal is written by…….. (Choose the correct option)
   A. Anton Chekhov
   B. Germaine Greer
   C Pearl S. Buck
   D. H. E. Bates     
 [Ans-A]

11. Manohar Malgonkar is an ……… writer. (Choose the correct option)
   A. Indian
   B. Indo-Anglian
   C. African. 
   D. Australian          
[Ans-A]

12. .………… is a direct presentation of imaginative reality on stage. (Choose the correct option)
   A. Drama
   B. Rehearsal
   C Discussion
   D. Painting            
 [Ans-A]

13. ‘A Pinch of Snuff’ is written by……… (Choose the correct option)
   A. Shiga Naoya
   B. Mahatma Gandhi
   C. Manohar Malgaonkar
   D. Martin Luther King         
 [Ans-C]

14. ‘I Have a Dream is a part of speech delivered by (Choose the correct option)
   A. Germaine Greer
   B. Shiga Naoya
   C. H E Bates
   D. Martin Luther          
 [Ans-D]

15. Papa please tell this gentleman whom the ……….. belong to us or him.
   A. Ox Meadows
   B. Fox Meadows
   C. Dog Meadows
   D. Cat Meadows          
[Ans-A]

 

 

 

Kkg Classes

View Comments

Recent Posts

Open Board (BBOSE) June Exam Dummy admit Card 2026

Open Board (BBOSE) June Exam Dummy admit Card 2026 10th Dummy Admit card Download  12th…

18 hours ago

कक्षा 1 से 8 गणित Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

कक्षा 1 से 8 गणित Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

2 days ago

कक्षा 1 से 8 विज्ञान Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

कक्षा 1 से 8 विज्ञान Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

3 days ago

class 1 to 8 English Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

class 1 to 8 English Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

3 days ago

Bihar Open Board (BBOSE) Jun Exam 2026 Time Table

Bihar Open Board (BBOSE) Jun Exam 2026 Time Table BBOSE class/Notes Click Here  BBOSE WhatsApp…

5 days ago

BSEB compartment Scrutiny result 2026

BSEB compartment Scrutiny result 20 12th कंपार्टमेंटल स्कूटी रिजल्ट 2026 click here 10th कंपार्टमेंटल स्कूटी…

2 weeks ago