English 12th Objective

Song of my self vvi objective question class-12th English

Welcome to My channel kkg classes

Song of myself

vvi objective question 

Class-12th English

 

1. The word schools’ stands for in song of myself I celebrate myself . 

A. Academy 

B. Systems of thought

C. Teaching institutes 

D. None of these 

Answer-: B 

2. Who has composed the poem song of myself. 

A. Walt Whitman 

B. Tennyson 

C. Emerson 

D. None of these 

Answer-: A 

3. Whitman was poet. 

A. An indian 

B. An American 

C. A british 

D. None of these 

Answer-: B 

4. Whitman was born in 

A. 1817 

B. 1818

C. 1819

D. 1829

Answer-: C

5. Whitman died in. 

A. 1889

B. 1890

C. 1891

D. 1892

Answer-: D

6. Song of myself is. 

A. A lyric 

B. An epic 

C. A sonnet

D. None of these 

Answer-: A

7. The opening section if song of myself. 

A. Grass

B. ‘I celebrated myself 

C. Animal 

D. None of these 

Answer-: B

8. Who is the speaker in song of myself I celebrate myself. 

A. Emerson 

B. Rabert frost 

C. Walt Whitman 

D. None of these

Answer-: C 

9. According to song of myself U celebrate myself the speaker is a great lover of. 

A. Arts 

B. Science 

C. Commerce 

D. Nature

Answer-: D

10. Walt Whitman is years lod. 

A. 35

B. 36

C. 37

D. 38

Answer-: C

11. The poet is song of myself for himself. 

A. Cries 

B. Sings 

C. Laughs 

D. Shouts 

Answer-: B 

12.I in the first line of the poem song of myself is the poet. 

A. Walt Whitman 

B. John Keats 

C. John Donne 

D. Kamala das 

Answer-: A 

13. I loafe and invite my soul” is a statement taken from. 

A. Song of myself

B. Snake 

C. Ode to autumn 

D. My grand mother’s house

Answer-: A

14. Nature without check with orginal energy” is a statement taken from. 

A. Song of myself 

B. Snake 

C. Ode to autumn 

D. My grand mother’s house. 

Answer-: A

Kkg Classes

Recent Posts

Bihar board 10th/12th Final Exam date 2026

Bihar board 10th/12th Final Exam date 2026 📚 अनुमानित / प्रस्तावित तिथियाँ 10वीं (माध्यमिक) –…

2 days ago

बिहार बोर्ड अर्धवार्षिक परीक्षा 2025 9th & 10th Question Answer

बिहार बोर्ड अर्धवार्षिक परीक्षा 2025 9th & 10th Question Answer 10th Hindi  Download  10th Sanskrit  Download…

2 weeks ago

class 9th अर्धवार्षिक परीक्षा Question Answer 2025

  class 9th अर्धवार्षिक परीक्षा Question Answer 2025   Class 9th इतिहास  लघु उत्तरीय प्रश्न उत्तर…

2 weeks ago

Bihar board 10th/12th Exam Form Apply And Download 2026

Bihar board Exam Form Apply And Download 2026 12th Exam Form  Download  12th Ex-Regular Exam…

2 weeks ago

Bihar board exam form fillup karne mein important document

Bihar board exam form fillup karne mein important document बिहार बोर्ड (BSEB) परीक्षा फॉर्म भरने के…

2 weeks ago

Class 10th science chapter 1st objective MCQ Questions.

Class 10th science chapter 1st objective MCQ Questions. 1. द्रव्यमान संरक्षण का नियम किसने दिया…

2 weeks ago