Welcome to My channel kkg classes
The soldiers
vvi objective question
Class-12th English
1. The soldier is
A. An ode
B. A sonnet
C. An epic
D. None of these
Answer-: B
2. The solider ‘ is poem.
A. A symbolic
B. A lyrical
C. A patriotic
D. None of these
Answer-: C
3. The solider’ deals with.
A. France
B. Russia
C. Scotland
D. English
Answer-: D
4. The turn concealed’ stands for in the solider.
A. Hidden
B. Disappeared
C. Absent
D. None of these
Answer-: A
5. According to the solider English has given her natives her flowers.
A. To worship
B. To love
C. To offer
D. None of these
Answer-: B
6. Who has composed the poem, the soldier.
A. Rupert brooke
B. T. S. Eliot
C. D. H. Lawrence
D. W. H. Auden
Answer-: A
7. Rupert Brooke was born in.
A. 1886
B. 1887
C. 1888
D. 1889
Answer- B
8. Rupert Brooke was died in.
A. 1913
B. 1914
C. 1815
D. 1916
Answer-: C
9. Rupert Brooke is remembered as a.
A. Trench poet
B. Georgian piet
C. Realistic poet
D. War poet
Answer-: D
10. Brooke inspired patriotism in the phase of the first world war.
A. Early
B. Middle
C. Late
D. None of these
Answer-: A
11. The soldier is a poem.
A. Love
B. Happy
C. Nature
D. War
Answer-: D
12. The images and praises of run through both the stanzas.
A. The USA
B. England
C. Germany
D. France
Answer-: B
13. The speaker is not afraid of.
A. Life
B. Fear
C. Death
D. Lion
Answer-: C
14. Inevitable.
A. Death
B. Love
C. Begging
D. Pardoning
Answer-: A
15. A poem consisting of lines is sonnet.
A. 14
B. 16
C. 10
D. 13
Answer-: A
16. Under an English heaven the Napoleon of crime” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D
17. Her sights and sound” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D
18. And think this heart all evil shed away” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D
19. A pulse in the eternal mind” us a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D
20. A body of England’s breathing English air” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D
21..Gives, somewhere back the thoughts by England given” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D
22. That is forever England. There shall be” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D
Bihar board 10th/12th Final Exam date 2026 📚 अनुमानित / प्रस्तावित तिथियाँ 10वीं (माध्यमिक) –…
बिहार बोर्ड अर्धवार्षिक परीक्षा 2025 9th & 10th Question Answer 10th Hindi Download 10th Sanskrit Download…
class 9th अर्धवार्षिक परीक्षा Question Answer 2025 Class 9th इतिहास लघु उत्तरीय प्रश्न उत्तर…
Bihar board Exam Form Apply And Download 2026 12th Exam Form Download 12th Ex-Regular Exam…
Bihar board exam form fillup karne mein important document बिहार बोर्ड (BSEB) परीक्षा फॉर्म भरने के…
Class 10th science chapter 1st objective MCQ Questions. 1. द्रव्यमान संरक्षण का नियम किसने दिया…