Uncategorized

Class 12th English Poetry Chapter-4 (Ode to autumn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-4 (Ode to autumn) Objective Question

Poetry

Ode to autumn

1. Who has composed the poem ide to autumn.
A. Keats
B. Wordsworth
C. Coleridge
D. Shelly
Answer-: A

2. Ode to autumn is written in.
A October 1819
B. September 1819
C. November 1819
D. December 1819
Answer-: B

3. Ode to autumn is.
A. An ode
B. An elegy
C. An ode
D. A ballad
Answer-: C

4. In ode to autumn Keats deals with in details.
A. Spring
B. Winter
C. Summer
D. Autumn
Answer-: D

5. Ode to autumn consists of.
A. Four stanzas
B. Three stanzas
C. Five stanzas
D. Six stanzas
Answer-: B

6.The theme of autumn is.
A. Scarcity
B. Abundance
C. Fulfillment maturity
D. Nine of these
Answer-: C

7. Keats was poet.
A. A romantic
B. A victorian
C. Modern
D. None of these
Answer-: A

8. Each stanza of ide to autumn’ consists.
A. 11line
B. 12 line
C. 13 line
D. 14 line
Answer-: A

9. Who was been personified ode to autumn.
A. Spring
B. Autumn
C. Winter
D. Summer
Answer-: B

10. Autumn is a season if mellow.
A. Fruitlessness
B. No wind
C. No sound of the bird
D. Fruitfulness
Answer-: D

11. Was a great lover of nature.
A. John Keats
B. W H Auden
C. Rupert Brookes
D. John Donne
Answer-: A

12. Autumn starts with the departure of the seasons.
A. Rainy
B. Summer
C. Winter
D. Spring
Answer-: A

13. In new leaves and fruits come out on tres.
A. Winter
B. Spring
C. Autumn
D. Summer
Answer-: C

14. Ode to is an ode.
A. Season
B. Winter
C. Rain
D. Autumn
Answer-: D

15. And gathering swallows Twitter in the skies” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire hymn
D. Solider
Answer-: B

16. Where are the songs of spring” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire hymn
D. Solider
Answer-: B

17. Steady thy laden head across a brook” us a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire hymn
D. Solider
Answer-: B

18. Thee sitting careless on a granary floor” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire hymn
D. Solider
Answer-: B

19.Season of mists and mellow fruitfulness” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire hymn
D. Solider
Answer-: B

20. To bend with apples the moss’ d cottage trees” is a statement taken from.
A An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire hymn
D. Ode to autumn
Answer-: B

21. With a sweet kernel. to set budding more” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: B

22. Thy hair soft lifted by winnowing wind” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: B

class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago