English 12th Objective

Class 12th English Poetry Ch-3(Now the leaves are falling fast)

Class 12th English Poetry Chapter-3 (Now the leaves are falling fast) Objective Question

Poetry

Now the leaves are falling fast

1. In the second line of the poem, ‘ the leaves are falling, nurse stands for.
A. A plant
B. A fruit
C. A tree
D. None of these
Answer-: A

2. In the poem, now the leaves are falling fast whispering neighbour’s stand for.
A. a gents of life insurance
B. A gents of state bank of india
C. agents of Sahara india
D. Agents of death
Answer-: D

3. Trolls mentioned in the poem, now the leaves are falling fast are mythological creatures.
A. Scandinavian
B. India
C. Russian
D. None of these
Answer-: A

4. Now the leaves are falling fast is poem.
A. A pessimistic
B. Optimistic
C. A pessimistic cum optimistic
D. None of these
Answer-: C

5. Who has composed the poem, now the leaves are falling fast.
A. W. H Auden
B. Walter de la mare
C. D. H. Lawrence
D. Rupert Brooke
Answer-: A

6. Auden won the pulitzer prize in
A. 1947
B. 1948
C. 1949
D. 1950
Answer-: B

7. Now the leaves are falling fast is.
A. A lyric
B. An ode
C. A sonnet
D. An elegy
Answer-: A

8. Now the leaves are falling fast the frustration inherent in human life.
A. Reacts
B. Enacts
C. Accepts
D. Protests
Answer-: A

9. The prams are.
A. Standing
B. Running
C. Rolling
D. Lying
Answer-: C

10. The traveller’s are we beings moving towards our death.
A. Animal
B. Human
C. Rural
D. Urban
Answer-: B

11.The falling of refer to speedy arrival of death.
A. Leaves
B. Snows
C. Hai storms
D. Stones
Answer-: A

12. The has become dumb to see the leafless tress.
A. Peacock
B. Hen
C. Sparrow
D. Nightingale
Answer-: D

13. Waterfall could bless the traveller’s passing through that way.
A. White
B. Red
C. Yellow
D. Grey
Answer-: A

14. Tree shed their leaves in.
A. Winter
B. Autumn
C. Rain
D. Summer
Answer-: B

15. The leaves are falling.
A. Fast
B. Slow
C. Good
D. Soon
Answer-: A

16. Trolls run scolding for their food ” is a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

17. Nurse’s flowers will not last” i
a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

18 Traveller’ in their last distress” is a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

19.Dead in the hundreds at the back” is a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

20. And the active hands must freeze” is a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

21. And the prams go rolling on” is a statement taken from.
A. Now the leaves are falling fast
B. Macavity the mystery cat
C. My grand mother’s house
D. An epitaph
Answer-: A

class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here

 

Kkg Classes

Recent Posts

Open Board (BBOSE) June Exam Dummy admit Card 2026

Open Board (BBOSE) June Exam Dummy admit Card 2026 10th Dummy Admit card Download  12th…

4 hours ago

कक्षा 1 से 8 गणित Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

कक्षा 1 से 8 गणित Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

24 hours ago

कक्षा 1 से 8 विज्ञान Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

कक्षा 1 से 8 विज्ञान Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

2 days ago

class 1 to 8 English Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

class 1 to 8 English Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

2 days ago

Bihar Open Board (BBOSE) Jun Exam 2026 Time Table

Bihar Open Board (BBOSE) Jun Exam 2026 Time Table BBOSE class/Notes Click Here  BBOSE WhatsApp…

4 days ago

BSEB compartment Scrutiny result 2026

BSEB compartment Scrutiny result 20 12th कंपार्टमेंटल स्कूटी रिजल्ट 2026 click here 10th कंपार्टमेंटल स्कूटी…

2 weeks ago