English 12th Objective

Class 12th English Poetry Chapter-2 (Song of myself) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-2 (Song of myself) Objective Question

Poetry

Song of myself

1. The word schools’ stands for in song of myself I celebrate myself .
A. Academy
B. Systems of thought
C. Teaching institutes
D. None of these
Answer-: B

2. Who has composed the poem song of myself.
A. Walt Whitman
B. Tennyson
C. Emerson
D. None of these
Answer-: A

3. Whitman was poet.
A. An indian
B. An American
C. A british
D. None of these
Answer-: B

4. Whitman was born in
A. 1817
B. 1818
C. 1819
D. 1829
Answer-: C

5. Whitman died in.
A. 1889
B. 1890
C. 1891
D. 1892
Answer-: D

6. Song of myself is.
A. A lyric
B. An epic
C. A sonnet
D. None of these
Answer-: A

7. The opening section if song of myself.
A. Grass
B. ‘I celebrated myself
C. Animal
D. None of these
Answer-: B

8. Who is the speaker in song of myself I celebrate myself.
A. Emerson
B. Rabert frost
C. Walt Whitman
D. None of these
Answer-: C

9. According to song of myself U celebrate myself the speaker is a great lover of.
A. Arts
B. Science
C. Commerce
D. Nature
Answer-: D

10. Walt Whitman is years lod.
A. 35
B. 36
C. 37
D. 38
Answer-: C

11. The poet is song of myself for himself.
A. Cries
B. Sings
C. Laughs
D. Shouts
Answer-: B

12.I in the first line of the poem song of myself is the poet.
A. Walt Whitman
B. John Keats
C. John Donne
D. Kamala das
Answer-: A

13. I loafe and invite my soul” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house
Answer-: A

14. Nature without check with orginal energy” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house.
Answer-: A

class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago