English 12th Objective

Song of my self vvi objective question class-12th English

Welcome to My channel kkg classes

Song of myself

vvi objective question 

Class-12th English

 

1. The word schools’ stands for in song of myself I celebrate myself . 

A. Academy 

B. Systems of thought

C. Teaching institutes 

D. None of these 

Answer-: B 

2. Who has composed the poem song of myself. 

A. Walt Whitman 

B. Tennyson 

C. Emerson 

D. None of these 

Answer-: A 

3. Whitman was poet. 

A. An indian 

B. An American 

C. A british 

D. None of these 

Answer-: B 

4. Whitman was born in 

A. 1817 

B. 1818

C. 1819

D. 1829

Answer-: C

5. Whitman died in. 

A. 1889

B. 1890

C. 1891

D. 1892

Answer-: D

6. Song of myself is. 

A. A lyric 

B. An epic 

C. A sonnet

D. None of these 

Answer-: A

7. The opening section if song of myself. 

A. Grass

B. ‘I celebrated myself 

C. Animal 

D. None of these 

Answer-: B

8. Who is the speaker in song of myself I celebrate myself. 

A. Emerson 

B. Rabert frost 

C. Walt Whitman 

D. None of these

Answer-: C 

9. According to song of myself U celebrate myself the speaker is a great lover of. 

A. Arts 

B. Science 

C. Commerce 

D. Nature

Answer-: D

10. Walt Whitman is years lod. 

A. 35

B. 36

C. 37

D. 38

Answer-: C

11. The poet is song of myself for himself. 

A. Cries 

B. Sings 

C. Laughs 

D. Shouts 

Answer-: B 

12.I in the first line of the poem song of myself is the poet. 

A. Walt Whitman 

B. John Keats 

C. John Donne 

D. Kamala das 

Answer-: A 

13. I loafe and invite my soul” is a statement taken from. 

A. Song of myself

B. Snake 

C. Ode to autumn 

D. My grand mother’s house

Answer-: A

14. Nature without check with orginal energy” is a statement taken from. 

A. Song of myself 

B. Snake 

C. Ode to autumn 

D. My grand mother’s house. 

Answer-: A

Kkg Classes

Recent Posts

Open Board (BBOSE) June Exam Dummy admit Card 2026

Open Board (BBOSE) June Exam Dummy admit Card 2026 10th Dummy Admit card Download  12th…

19 hours ago

कक्षा 1 से 8 गणित Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

कक्षा 1 से 8 गणित Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

2 days ago

कक्षा 1 से 8 विज्ञान Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

कक्षा 1 से 8 विज्ञान Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

3 days ago

class 1 to 8 English Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026

class 1 to 8 English Question Answer त्रैमासिक परीक्षा 2026 कक्षा - I Download  कक्षा…

3 days ago

Bihar Open Board (BBOSE) Jun Exam 2026 Time Table

Bihar Open Board (BBOSE) Jun Exam 2026 Time Table BBOSE class/Notes Click Here  BBOSE WhatsApp…

5 days ago

BSEB compartment Scrutiny result 2026

BSEB compartment Scrutiny result 20 12th कंपार्टमेंटल स्कूटी रिजल्ट 2026 click here 10th कंपार्टमेंटल स्कूटी…

2 weeks ago