English 12th Objective

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Poetry

Snake

1. The phrase a king of exile in the poem snake stands for.
A. The rat
B. The elephant
C. The snake
D. The lion
Answer-: C

2. After hitting the snake with a log the speaker of the poem snake, wants to.
A. Enjoy
B. Expiate
C. Celebrate
D. None of these
Answer-: B

3. The snake came to the poet’s water thout on a day.
A. Hot
B. Cold
C. Rainy
D. Bone of these
Answer-: A

4. In according to the poem snake black snakes are considered innocent.
A. England
B. Sicily
C. France
D. Italy
Answer-: B

5. The speaker in the poem snake hits the snake with.
A. A hunter
B. A log
C. A rod
D. None of these
Answer-: B

6. Who was composed the piem snake.
A. D. H. Lawrence
B. T. S. Auden
C. W. B. Yeats
D. W. H. Auden
Answer-: A

7. D. H. Lawrence was
A. A fiction writer
B. A poet
C. A short story writer
D. All of these
Answer-: D

8. In the poem snake Lawrence denounces the artificialities of life.
A. Ancient
B. Medieval
C. Modern
D. None of these
Answer-: C

9. Who is the speaker in the poem snake.
A. Donne
B. Whitman
C. Keats
D. D. H. Lawrence
Answer-: D

10. Etana is in
A. Sicily
B. Rome
C. Athens
D. Paris
Answer-: A

11. A is mentioned in the poem snake.
A. Peepal tree
B. Carbotree
C. Banayan
D. Mango
Answer-: B

12. A snake appears in a trough of the to sip water.
A. Teacher
B. Doctor
C. Lawyer
D. Poet
Answer-: D

13. The poet was wearing.
A. Pyjama
B. Pant
C. Lungi
D. Underwear
Answer-: A

14. The poet had gone to the water trough to drink.
A. Water
B. Tea
C. Coffe
D. Cigarette
Answer-: A

15. The speaker poet had a desire to talk to.
A. Rat
B. Cat
C. Snake
D. Scorpion
Answer-: C

16. The snake met the poet near his water.
A. Trough
B. Bucket
C. Well
D. Flower
Answer-: A

17. ” And as he put his head into that dreadful hole” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house
Answer-: B

18. ” And slowly, very slowly, as if thrice adream” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house
Answer-: B

19. “And I have something to expiate” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house
Answer-: B

20. ” And immediately I regretted it” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Snake
C. Ode to autumn
D. My grand mother’s house
Answer-:  B

class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

1 hour ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

2 hours ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

2 hours ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

10 hours ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

10 hours ago

Class 12th English Poetry Chapter-4 (Ode to autumn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-4 (Ode to autumn) Objective Question Poetry Ode to autumn 1.…

10 hours ago