Categories: Uncategorized

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question

Poetry

The soldiers

1. The soldier is
A. An ode
B. A sonnet
C. An epic
D. None of these
Answer-: B

2. The solider ‘ is poem.
A. A symbolic
B. A lyrical
C. A patriotic
D. None of these
Answer-: C

3. The solider’ deals with.
A. France
B. Russia
C. Scotland
D. English
Answer-: D

4. The turn concealed’ stands for in the solider.
A. Hidden
B. Disappeared
C. Absent
D. None of these
Answer-: A

5. According to the solider English has given her natives her flowers.
A. worship
B. To love
C. Too offer
D. None of these
Answer-: B

6. Who has composed the poem, the soldier.
A. Rupert brooke
B. T. S. Eliot
C. D. H. Lawrence
D. W. H. Auden
Answer-: A

7. Rupert Brooke was born in.
A. 1886
B. 1887
C. 1888
D. 1889
Answer- B

8. Rupert Brooke was died in.
A. 1913
B. 1914
C. 1815
D. 1916
Answer-: C

9. Rupert Brooke is remembered as a.
A. Trench poet
B. Georgian piet
C. Realistic poet
D. War poet
Answer-: D

10. Brooke inspired patriotism in the phase of the first world war.
A. Early
B. Middle
C. Late
D. None of these
Answer-: A

11. The soldier is a poem.
A. Love
B. Happy
C. Nature
D. War
Answer-: D

12. The images and praises of run through both the stanzas.
A. The USA
B. England
C. Germany
D. France
Answer-: B

13. The speaker is not afraid of.
A. Life
B. Fear
C. Death
D. Lion
Answer-: C

14. Inevitable.
A. Death
B. Love
C. Begging
D. Pardoning
Answer-: A

15. A poem consisting of lines is sonnet.
A. 14
B. 16
C. 10
D. 13
Answer-: A

16. Under an English heaven the Napoleon of crime” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

17. Her sights and sound” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

18. And think this heart all evil shed away” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

19. A pulse in the eternal mind” us a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

20. A body of England’s breathing English air” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

21..Gives, somewhere back the thoughts by England given” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

22. That is forever England. There shall be” is a statement taken from.
A. An epitaph
B. Ode to autumn
C. Fire Hymn
D. Solider
Answer-: D

class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

1 day ago

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

1 day ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

1 day ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

1 day ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-4 (Ode to autumn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-4 (Ode to autumn) Objective Question Poetry Ode to autumn 1.…

2 days ago