English 12th Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question

Poetry

My grandmother House

1. Kamala das was born in.
A. 1933
B. 1934
C. 1935
D. 1936
Answer-: B

2. The speaker of ‘ my grandmother’s house is proud of.
A.  parent’s house
B. Her grandmother’s house
C. He uncle’s house
D. None of these
Answer-: B

3. When did the speaker of ‘ my grandmother’s house live with her grandmother.
A. During her childhood
B. adolescence
C.  youth
D. None of these
Answer-: A

4. ‘ My grandfather’s house published in.
A. 1963
B. 1964
C. 1965
D. 1966
Answer-: C

5. My grandmother’s house is.
A. A sonnet
B. An ode
C. A ballad
D. A lyric
Answer-: D

6. During her childhood the speaker of my grandmother’s house lived with her.
A. Grandmother
B. Aunt
C. Mother
D. None of these
Answer-: A

7. My grandmother’s house published in.
A. Descendants
B. Summer in calcutta
C. The old playhouse
D. Other poems
Answer-: B

8. Who was composed the poem my grandmother’s house.
A. Kamala das
B. A. K. Ramanujan
C. Sarojani naidu
D. None of these
Answer-: A

9. Who is the speaker in my grandmother’s house.
A. Tory dutta
B. Kamala das
C. S. K. Kumar
D. None of these
Answer-: B

10. Kamala das remembers the happy days spent in the sweet company of her.
A. Mother
B. Father
C. Grandmother
D. Grandfather
Answer-: C

11. Kamala das is an poetess.
A. American
B. African
C. Anglo indian
D. Nigerian
Answer-: C

12. Kamala das is taking about her who is dead now.
A. Grand mother
B. Grand father
C. Father
D. Mother
Answer-: A

13. She noticed a behind the door of the bedroom.
A. Cat
B. Dog
C. Cow
D. Ox
Answer-: B

14. My grandmother’s house is an poem by Kamala das.
A. Auto biographical
B. Biographical
C. Bibliographical
D. Ultra
Answer-: A

15. The house went into silence due to the death of the.
A. Man
B. Woman
C. Boy
D. Girl
Answer-: B

16. “To read and my blood turned cold likes the moon” is statement taken from.
A. My grandmother’s house
B. Fire hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-: A

17. ” There, to peer through blind eyes of windows or” us a statement taken from.
A. My grandmother’s house
B. Fire Hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-: A

18. ” Or in wild despair, pick an armful of ” is a statement taken from.
A. My grandmother’s house
B. Fire Hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-: A

19. ” Can you , that I lived in such a house and ” is a statement taken from.
A. My grandmother’s house
B. Fire Hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-: A

20. ” My way and beg bow at strangers’ door to” is a statement taken from.
A. My grandmother’s house
B. Fire Hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-: A

21. Receive love , at least in small change” is a statement taken from.
A. Song of myself
B. Fire Hymn
C. Ode to autumn
D. Song of myself
Answer-:  A

class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

1 day ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

1 day ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

1 day ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-4 (Ode to autumn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-4 (Ode to autumn) Objective Question Poetry Ode to autumn 1.…

2 days ago