English 12th Objective

Class 12th English Poetry Chapter-1 (Sweetest love I do not goe’)

Class 12th English Poetry Chapter-1 (Sweetest love I do not goe’) Objective Question

Poetry

Sweetest love I do not goe’

1. Donne present himself in sweetest love , I do not in.
A. The first person singular number
B.The first person pular number
C.The third person singular number
D. None of these
Answer-: A

2. Sweetest love I do not goe’ is.
A. A didactic poem
B. An allegorical poem
C. A love poem
D. None of these
Answer-: C

3. Donne is well know for his.
A. Songs and sonnets
B. Satires
C. Sermons
D. All of these
Answer-: D
4. In the poem , sweetest love I do not goe’ day stand for.
A. To die
B. To paint
C. Both
D. None of these
Answer-: A

5. Who has completed the poem sweetest love I do not goe’
A. John Donne
B. Andrew marvell
C. George Herbert
D. None of these
Answer-: A

6. John Donne was the pioneer of.
A. Elizabethan poetry
B. Metaphysical poetry
C. Restoration poetry
D. Noe classical poetry
Answer-: B

7. Sweetest love I do not geo is.
A. A sonnet
B. An ode
C. A lyric
D. A balled
Answer-: C

8. Sweetest love I do not goe’ has been addressed to.
A.  sister
B.  mother
C. friend
D. Donne’s wife
Answer-: D

9. The occasion of the poem sweetest love I do not goe’ is donne’s.
A. Continental trip
B. Space tour
C. Voyage
D. None of these
Answer-: A

10. The poet in sweetest love I do not goe’ is his beloved.
A. Tired of
B. Sad for
C. Angry with
D. Happy for
Answer-: B

11.The poet John Donne is better than the.
A. Sun
B. Moon
C. Earth
D. Venus
Answer-: A

12. John Donne is going to leaving his wife behind.
A. Germany
B. France
C. England
D. Italy
Answer-: A

13. Wants to gladly accept death.
A. Ts Eliot
B. Walt Whitman
C. John Donny
D. John Keats
Answer-: C

14. John Donne had sen the sun setting night.
A. Tomorrow
B. Yesterday
C. Today
D. Coming
Answer-: B

15. His beloved says that she has a great love for.
A. John Keats
B. John Donne
C. D H Lawrence
D. Kamala das
Answer-: B

16. John Donny thinks that is certain.
A. Death
B. Life
C. Work
D. Walking
Answer-: A

17. They who one another keepe” is a statement taken from.
A. Sweet love I do not goe
B. Snake
C. Fire Hymn
D. An epitaph
Answer-: A

18. ” O how feeble is man’s power” is a statement taken from.
A. Sweetest love I do not goe’
B. Snake
C. Fire hymn
D. An epitaph
Answer-: A

19. Nor a lost houre recall” is a statement taken from.
A. Sweetest love I do not goe’
B. Snake
C. Fire hymn
D. An epitaph
Answer-: A

class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago