English 12th Objective

Class 12th Eng Chapter-10 (Indian Through A Traveller’s Eye) Obj

Class 12th English Chapter-10 (Indian Through A Traveller’s Eye) Objective Question

Indian through a traveller’s Eye

1. Pearl s. Buck is an writer.
A. British
B. American
C. Indian
D. European
Answer-: B

2. India through a traveller,s eye is written by.
A. Pearl s buck
B. Anton p chekhov
C. H. E bates
D. Shiga naoya
Answer-: A

3. Indian through a traveller’s Eye is an inspiring.
A. Essay
B. Story
C. Novel
D. Drama
Answer-: A

4. Has praised india people and their life.
A. Shiga Noaya
B. Pearl s. Buck
C. Matrin Luther King jr.
D. Kamala das
Answer-: B

5. Indian peasants are poorer than their.
A. Chinese
B. Pakistani
C. Bhutanese
D. Sri Lankan
Answer-: A

6. Advised the Indians not to blame the Britishers for everything.
A. Dr. Zakir Hussain
B. Moanohar malgaonkar
C. Pearl S. Buck
D. Shiga Naoya
Answer-: C

7. The land between Bombay and famished.
A. Madres chennai
B. Kolkata
C. Bengaluru
D. Delhi
Answer-: A

8. The people of must be reckoned as belonging to the caucasian race.
A. China
B. Bhutan
C. Pakistani
D. Indian
Answer-: D

9. The president of the general assembly of the UNO is a woman of.
A. China
B. Chanda
C. Germany
D. India
Answer-: D

10. I was called to kill a dangerous.
A. Snake
B. Dog
C. Cat
D. Lion
Answer-: A

11. From babyhood the Indian are taught that right hand is for clean services.
A. People
B. Children
C. Young
D. Boys
Answer-: B

12. Our food was served on fresh green leaves instead plates.
A. Banyan
B. Peepal
C. Banana
D. Mango
Answer-: C

13. The young Indian intellectuals were disappointed with the.
A. English
B. American
C. Chinese
D. Japanese
Answer-: A

14. Indians under the british rule had a life span of just.
A. Thirty years
B. Thirty five years
C. Forty years
D. Twenty seven years
Answer-: D

15. For all the ills if india the writer blames.
A. Indians
B. The English rule
C. Both
D. None of these
Answer-: C

16. The writer visiting an indian family felt.
A. Happiness
B. Sorrow
C. Disgust
D. None of these
Answer-: A

17. The book come my beloved has the.
A. English background
B. Chinese background
C. American background
D. Indian background
Answer-: D

18. She taught in
A. An indian University
B. An American University
C. A chinese uncertainty
D. None of these
Answer-: C

19. She won the nobel prize in.
A.1927
B. 1938
C. 1948
D. 1958
Answer-: B

20. Buck ‘s family doctor was the.
A. English
B. Indian
C. American
D. Chinese
Answer-: B

21. Gandhi’s hold was upon.
A. Intellectuals
B. Both intellectuals and peasants
C. Peasants
D. None of these
Answer-: B

22. Pearl s. Buck was born in.
A. 1882
B. 1862
C. 1892
D. 1872
Answer-: C

23. By birth she was.
A. American
B. Chinese
C. Japanese
D. Indian
Answer-: A

24. She was ready in.
A. Germany
B. England
C. China
D. Indian
Answer-: C

25. She was reared by her.
A. Ground mother
B. Uncle
C. Aunt
D. Missionary parents
Answer-: D

26. Indian had always been part of the background of my life is a statement taken from.
A. A pinch of snuff
B. Ideas that have helped mankind
C. Marriage proposal
D. Indian through a traveler’ s eye.
Answer-:   D

class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago