English 12th Objective

Class 12th English Chapter-8 (How free is the press) Objective

Class 12th English Chapter-8 (How free is the press) Objective Question

How free is the press

1. How free is the press is written by.
A. H E Betes
B. Dr. Zakir Hussain
C. Dorothy L sayers
D. Bertrand Russell
Answer-: C

2. Are careful not to antagonize the press.
A. Politicians
B. Teachers
C. Doctor
D. Traders
Answer-: A

3. Censorship is imposed during.
A. Peaceful time
B. Emergency
C. Electric
D. Trands
Answer-: B

4. The is not the master but the servant of the people.
A. State
B. Govt
C. District
D. Village
Answer-: A

5. The press is under ordinary conditions singularly free.
A. Indian
B. European
C. Chinese
D. Vritish
Answer-: D

6. The first chief source of a newspaper ‘s revenue is .
A. Advertisement
B. Grant by the Govt
C. Donation
D. Devt
Answer-: A

7. The second chief source of a newspaper ‘s revenue is.
A. Grant by the Govt
B. Donation
C. Debt
D. The wealth of owner
Answer-: D

8. One of the six charge the author makes against the press is.
A. Sensational headlines
B. Printing nude photographs
C. Paid news
D. No importance to children
Answer-: A

9. A free and fair press is the true watch of democracy.
A. Cat
B. Man
C. Bird
D. Tiger
Answer-: B

10. The can make it break reputation.
A. Main
B. Saint
C. Teacher
D. Press
Answer-: D

11. The editorial policy of a popular daily is controlled by chief factors.
A. Two
B. Three
C. Four
D. One
Answer-: A

12. The news in the newspapers is generally.
A. To the point
B. Somewhat changed
C. Completely changed
D. None of these
Answer-: B

13. Decent journalists and responsible editors are not pleased white present affairs.
A. True
B. Not true
C. Cannot be said
D. None of these
Answer-: A

14. The press enjoy the.
A. Boldness of public
B. The helpnessness of the public
C. Idleness of the public
D. None of these
Answer-: B

15. No widely circulated newspaper dares support a public policy due to vested interest of.
A. The Government
B. Editor
C. Reported
D. Advertisers
Answer-: D

16. The police of a newspaper is largely determined by.
A. The government
B. The public
C. The proprietor
D. None of these
Answer-: C

17. The author has given the forms of misrepresentation they are.
A. Five
B. Four
C. Seven
D. Six
Answer-: D

18. Sorothy L. Sayers was born in.
A. 1839
B. 1873
C. 1883
D. 1893
Answer-: D

19. She died in.
A. 1967
B. 1957
C. 1977
D. 1987
Answer-: B

20. She was educated at.
A. Cambridge
B. Oxford
C. Both
D. None of these
Answer-: B

21. In democracy the freedom of is.
A. Not necessary
B. Necessary
C. Dangerous
D. None of these
Answer-: B

22. Freedom of press is restricted during.
A. Peace
B. War
C. Epidemic
D. None of these
Answer-: B

23. That without a free press there can be no free people us a thing that all free people take for granted .we need not discuss it. ” is a statement taken from.
A. A principal of snuff
B. Ideas that have helped mankind
C. Marriage proposal
D. How free is the press
Answer-: D

24. When we speak of the freedom of the press. we usually mean freedom in a very technical and restricted sense namely freedom from direction or censorship by the government ” is a statement taken from.
A. A pinch of snuff
B. Ideas that have helped mankind
C. Marriage proposal
D. How free is the press
Answer-: D

class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago