English 12th Objective

Class 12th English Chapter-7 (A child is born) Objective Question

Class 12th English Chapter-7 (A child is born) Objective Question

A child is born

1. In banglades is a kind of fairy tales.
A. Rupthoka
B. Supthoka
C. Tupthoka
D. Jupthoka
Answer-: A

2. A child is born in written by.
A. Germains
B. H E Betes
C. Anton p chekhov
D. Shiga Naoya
Answer-: A

3. A woman has to observe various taboos rituals and customs.
A. Pregnant
B. Beautiful
C. Ugly
D. Wicked
Answer-: A

4. Generally a pregnant woman is sent to her home for childbirth.
A. Parents
B. Teacher
C. Doctor
D. Relative
Answer-: A

5. Sylhet woman and her child are given new dress on the day of the birth.
A. 6th
B. 7th
C. 8th
D. 10th
Answer-: B

6. Germains Greer is an writer.
A. Australian
B. India
C. British
D. American
Answer-: A

7. Garlands of were given to a new baby.
A. Flowers and corns
B. Turmeric and garlic
C. Apples and grapes
D. Gram and wheat
Answer-: B

8. In children under the ago of six are looked after by the whole family.
A. Asia
B. America
C. Egypt
D. Russia
Answer-: A

9. Visited an enormous modern hospital ‘s for Bantu patients’ in south africa.
A. Sheila kitzinger
B. Geeta sethi
C. Mamata sen
D. Regini kri
Answer-: A

10. Woman visit her mother’s house during pregnency.
A. An India
B. A sylheti
C. An african
D. A canadian
Answer-: B

11. In banglades ruptoka is a kind of.
A. Sweet dish
B. Bread
C. Fairy tales
D. Spoem
Answer-: C

12. Garmaibs Greer is a famous writer.
A. Educational
B. Scientific
C. Feminist
D. All
Answer-: C

13. On the occasion musical programme is given by.
A. The dance party
B. By the male member of the family
C. By the woman and girl
D. None of these
Answer-: C

14. The ceremony is held.
A. A only for body
B. Only for girl
C. For both by an girl
D. None of these
Answer-: C

15. During pregnancy the best place for the woman is.
A. Hotel
B. In law family
C. Her mother’s house
D. None of these
Answer-: C

16. During pregnancy a woman prefers her mother ‘s house because .
A. She gets proper care there
B. he is neglected
C. She feels freedom there
D. Bone of these
Answer-: A

17. When baby is born it is an occasion of joy for.
A. The mother
B. Father
C. Strange
D. The whole family
Answer-: D

18. The naming ceremony is
A. Bad
B. Lovely
C. Strange
D. None of these
Answer-: B

19. In traditional society a pregnant woman is primarily supported by.
A. Husband
B. Kinsflolk
C. Other member of society
D. None of these
Answer-: A

20. In traditional society a woman lose her own name and is know as mother of her first born child but the west regards it is.
A. Good
B. Beneficial
C. Outrageous
D. None of these
Answer-: C

21. Germain greer was born in.
A. 1919
B. 1929
C. 1939
D. 1949
Answer-: C

22. Germains Greer was educated in
A. Germany
B. Australia
C. U. S. A.
D. England
Answer-: B

23. Traditional method of child birth is accepted.
A. Dearfully
B. Dangerously
C. Culturally and collectives
D. None of these
Answer-: C

24. A woman who observes all the prohibition is a statement taken from
A. I have a dreem
B. Marriage proposal
C. The artist
D. A child is born
Answer-: D

25. The population explosion will taken care of itself is a statement taken from.
A. I have a dream
B. Marriage proposal
C. The artist
D. A child is born
Answer-: D

class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago