English 12th Objective

Class 12th English Chapter-6 (The artist) Objective Question

Class 12th English Chapter-6 (The artist) Objective Question

The artist

1. Seibei was japanese boy.
A. Ten years old
B. Eleven years old
C. Twelve years old
D. Thirteen years old
Answer-: C

2. Seibei was passionately interested in
A. Gourds
B. Lady’ s finger
C. Onions
D. Pumpkins
Answer-: A

3. The curio dealer paid for the confiscated gourd.
A. 50 yen
B. 12 yen
C. 25 yen
D. 16 yen
Answer-: A

4. Seibei hobby was collecting of.
A. Lady’ s finger
B. Pumpkins
C. Gourds
D. Onions
Answer-: C

5. The artist is written by.
A. Germaine gree
B. Shiga Noaya
C. Anton Chekwov
D. H. E. Bates
Answer-: B

6. Shiga Naoya is awriter.
A. Japanese
B. Chinese
C. Indian
D. Bhutanese
Answer-: A

7. Seibei bought a inch gourd from an old woman.
A. 5
B. 4
C. 3
D. 6
Answer-: A

8. One day seibei was caught red handed by his teacher.
A. Physics
B. Math
C. Hindi
D. Ethics
Answer-: D

9. The teacher become very with seibei for neglecting his studies.
A. Happy
B. Angry
C. Sad
D. Friendly
Answer-: B

10. To my mind injustice was done to.
A. Reibei
B. Seibei
C. Kheibei
D. Jueikai
Answer-: B

11. Seibei got gourds for a few.
A. Sen
B. Taken
C. Rupes
D. Dollar
Answer-: A

12. Seibei lived in a town.
A. Busy
B. Dirty
C. Religious
D. Harbour
Answer-: D

13. Seibei readers at school.
A. Primary
B. Middle
C. High school
D. +2 school
Answer-: A

14.Was selling dried permimmons and oranges.
A. An old man
B. And old woman
C. A boy
D. A girl
Answer-: B

15. The price of the inches gourd is.
A. Five sen
B. Ten sen
C. Nine sen
D. Eleven Sen
Answer-: B

16. You are an idiot” shouted.
A. The teacher
B. The doctor
C. The principal
D. The father
Answer-: A

17. Seibei father worked at shop.
A. Blacksmith’ s
B. Goldsmith’ s
C. Carpenter’ s
D. Barber’ s
Answer-: C

18. Bawled at seibei.
A. His father
B.  teacher
C. mother
D. His father’ s friend
Answer-: A

19. Fetched his hammer an systematically smashed gourds.
A. Seibei
B. His father
C. mother
D. teacher
Answer-: B

20. The teacher gave seibei’ s confiscated gourd to an old.
A. Porter
B. Man
C. Woman
D. Teacher
Answer-: A

21. The porter sold the gourd seibei of yen.
A. 40
B. 30
C. 60
D. 50
Answer-: D

22. The curio dealer sold the gourd to a wealthy collector for yen.
A. 600
B. 500
C. 1000
D. 100
Answer-: A

23. Liked even a symmetrical gourd.
A. Seibei
B. Raju
C. Mohan
D. John
Answer-: A

24. The artist is.
A. An essay
B. A poetry
C. A short story
D. A drama
Answer-: C

25. Is a short story.
A. India through the traveller’ s eyes
B. The artist
C. A child is born
D. Bharet is my home
Answer-: B

26. Seibei hobby of collection gourd made his teacher.
A. Happy
B. Angry
C. Sad
D. Friendly
Answer-: B

27. Seibei’ parents knew that he often went out to buy himeself.
A. Potatoes
B. Orange
C. Apples
D. Gourds
Answer-: D

class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago