English 12th Objective

Class 12th English Chapter-5 (Ideas that helped mankind) obj.

Class 12th English Chapter-5 (Ideas that helped mankind) Objective Question

Ideas that helped mankind

1. Ideas that have helped mankind written by.
A. B. A. Result
B. Shiga Naoya
C. Germains
D. Pear s Buck
Answer-: A

2. Bertrand russell a philosopher and a
A. Historian
B. Scientist
C. geologist
D. politician
Answer-: A

3. Was also a commentator on Largo variety of topics.
A. Mahatama Gandhi
B. Dr. Zakir Hussain
C. Martin Luther King jr.
D. B. Russell
Answer-: D

4. Would not help the corn to grow unless he was allowed of feast on the blood of children.
A. Moloch
B. Toloch
C. Noloch
D. Doloch
Answer-: A

5. In the last step was never taken.
A. Indian
B. China
C. Germany
D. France
Answer-: B

6. Civilization thought us.
A. To be more friendly towards others
B. They be unlawful
C. To be rude
D. T.o be cruel
Answer-: A

7. The invention of was more important than sensation of animals.
A Agriculture
B Fire
C Wheel
D Car
Answer-: A

8. We are able to get variety of enjoyment due to.
A Our intelligence
B Our riches
C Our physical strength
D None of these
Answer-: A

9. After language the second most important thing which helped mankind was.
A Gold
B Fire
C Silver
D Diamond
Answer-: B

10. The taming of domestic animals made life.
A Pleasanter
B Fearful
C Harmful
D Beautiful
Answer-: A

11. Bertarned russell died in.
A 1940
B 1950
C 1960
D 1970
Answer-: D

12. Russell was awarded noble prize for.
A Philosophy
B literature
C Medical
D Economic
Answer-: B

13. Survival for homospiens primary was.
A A Problem
B Never a problem
C Both of them
D None of these
Answer-: A

14. Birds die if hunger in large numbers.
A During summer
B During rainy season
C During winter
D During autom
Answer-: C

15. During summer birds.
A Remember this catastrophe
B Forget this catastrophe
C Fear from this
D None of this
Answer-: B

16. Every human of death by starvation preceded by a long period of.
A Sorrow
B Anxiety
C Happiness
D Surprise
Answer-: B

17. Human beings suffer more due to their.
A Ignorance
B Intelligence
C Reluctance
D Fear
Answer-: B

18. Animal get pleasure from.
A Music
B Football
C Science
D None of these
Answer-: D

19. The invention of proved a milestone in our development.
A Wheel
B Fire
C Agriculture
D Carpentry
Answer-: C

20. The domesticaction of started under the influence of religion.
A Animals
B Birds
C Snakes
D Crocodiles
Answer-: A

21. It could be handed in from generation to generation ” is a statement taken from.
A A principal of snuff
B Ideas that have helped mankind
C Marriage proposal
D India through a traveler’ s eye
Answer-: B

22. Birds it is true die of hungrr in large numbers during the wunter” is a statement taken from.
A A pinch of snuff
B Ideas that have helped mankind
C marriage proposal
D India theough a traveler’ s eye
Answer-: B

23. But every human death by starvation is precceded by a long period of anxiey ” is a statement taken from
A A pinch of snuff
B Ideas that have helped mankind
C Marriage personal
D India through a traveler’ s eye
Answer-: B

24. I remember reading an account of some lions ” is a statement taken from.
A A pinch of snuff
B Ideas that have helped mankind
C Marriage personal
D India through a traveler’s eye
Answer-:  B

class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago