English 12th Objective

Class 12th English Chapter-4 (I have a dream) Objective Question

Class 12th English Chapter-4 (I have a dream) Objective Question

I have a dream

1.The slum area densely populated by an issolated community is marked by.
A Safe place
B Fallen
C Ghetto
D Oasis
Answer-: C

2. America gave the negro people.
A A good cheque
B A bad cheque
C A tron cheque
D None of these
Answer-: B

3. To overlook the nagri would be.
A Good
B Beneficial
C Fatal
D None of these
Answer-: C

4. The negroes made the pledge that they will always.
A March ahead
B March back
C March slowly
D None of these
Answer-: A

5. How many times king repeats that ‘ we cannot be satisfied.
A Two times
B Three times
C Five times
D Six times
Answer-: D

6. They had dream that one day they would.
A Divide the nation
B Kill the white people
C Get their rights
D None of these
Answer-: C

7. Is sweltering with the heat of injustice and oppression.
A Mississippi
B Chicage
C New york
D Texas
Answer-: A

8. I have a dream is written by.
A Mahatma Gandhi
B Dr. Zakir Hussain
C Matrin L King jr.
D H E betes.
Answer-: C

9. Was a great orator.
A Martin L King jr.
B Pearl S. Buck
C Germains greer
D Shiga naoya
Answer-: A

10. The constitution of the was appalling.
A Indians
B African
C Negroes
D Habbasi
Answer-: C

11. I have a dream is written by.
A Pearl S Buck
B Martin Luther King jr.
C Bertrand Russell
D Shiga naoya
Answer-: B

12. I have a dream is a part of speech delivered by.
A Germaine greer
B Shiga naoya
C H E bates
D Martin Luther King jr.
Answer-: D

13. Martin Luther King jr. belonged to
A The Usa
B Britain
C Germany
D France
Answer-: A

14. Who said my children will not be judged by the colour of their skin but the content of their character.
A Mahatma gandhi
B Dr. Zakir Hussain
C Martin Luther King jr.
D H. E . Bates.
Answer-: C

15. Martin Luther King jr. was a.
A Negro
B America
C French
D German
Answer-: A

16. M L K jr. delivered his speech in Washington DC on aug.
A 25, 1963
B 28, 1963
C 12, 1964
D 28, 1965
Answer-: B

17. Nobel prize for peace was given to ML K jr. in.
A 1964
B 1965
C 1963
D 1966
Answer-: A

18. MLK Jr. was assassination on April 4 in Memphis.
A 1968
B 1970
C 1967
D 1969
Answer-: A

19. Has give the negro people a bad cheque which has come back marked in sufficient funds.
A Europe
B America
C Canada
D Mexico
Answer-: B

20. Negroes are the former of american.
A Slaves
B Masters
C Farmers
D Traders
Answer-: A

21. Is a desert state of USA.
A Alabama
B Mississippi
C Georgia
D Louisiana
Answer-: B

22. MLK Jr. had children.
A Four
B Three
C Two
D One
Answer-: A

23. Let freedom ring from the snow capped of Colorado.
A Himalayas
B Alps
C Atlas
D Rockies
Answer-: D

24. Let freedom ring from stone mountain of.
A Georgia
B Alabama
C Colorado
D Tennessee
Answer-: A

25. Advocated non violent struggle.
A Martin Luther King jr.
B Shiga naoya
C Kamala Das
D Pearl S. Buck
Answer-: A

class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here

 

class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago