English 12th Objective

Class 12th English Chapter-11 (A Marriage Proposal) Objective

Class 12th English Chapter-11 (A Marriage Proposal) Objective Question

A Marriage proposal

1. Lomov was the of choobookov.
A. Neighbour
B. Enemy
C. Friend
D. Sister
Answer-: A

2. That is a load off my back said.
A. Choobookov
B. Lomov
C. Somov
D. Romov
Answer-: A

3. Us the daughter of choobookov.
A. Matalia
B. Natalia
C. Ratalia
D. Satalia
Answer-: B

4. Is the daughter of choobookov.
A. Matalia
B. Natalia
C. Ratalia
D. Satalia
Answer-: B

5. Natalia’ s dog is named.
A. Leap
B. Weap
C. Deap
D. Neap
Answer-: A

6. The name of the dog of Lomov is.
A. Guess
B. Buess
C. Ruess
D. Cruss
Answer-: A

7. A marriage proposal is a act play.
A. Three
B. One
C. Two
D. Four
Answer-: A

8. Lomov says that he will prove in the court that the meadows belongs to him.
A. Cow
B. Buffalo
C. Ox
D. Goat
Answer-: C

9. Says that he is having a heart failure.
A. Lomov
B. Choobookov
C. Natalia
D. Matalia
Answer-: A

10. Lomove has come to ask for his daughter hand in marriage.
A. Naltalia ‘s
B. Matalia ‘s
C. Khatalia’s
D. Ratalia’ s
Answer-: A

11. Is made in love of Lomov.
A. Natalia
B. Khatalia
C. Matalia
D. Ratalia
Answer-: A

12. Love is years old.
A. 30
B. 32
C. 35
D. 36
Answer-: C

13. The worth of ix meadows is about three rubles.
A. Hundred
B. Thousand
C. Million
D. Crore
Answer-: A

14. Natalia and are quarrelling for ox meadows.
A. Choobookov
B. Lomov
C. Romov
D. Nomov
Answer-: B

15. The ownership of is disputed.
A. Ox meadows
B. Bull meadows
C. Cow meadows
D. Goat meadows
Answer-: A

16. A marriage proposal is written by.
A. Anton chekhov
B. Peal s buck
C. H E bates
D. Dorothy L sayers
Answer-: A

17. The peasants used the land for.
A. Thirty years
B. Fifty years
C. Forty years
D. None of these
Answer-: C

18. A person who acquires land in any way possible is called.
A. Impertinent
B. Land grabber
C. Quibbler
D. None of these
Answer-: B

19. Who lomov came to choobookov the latter.
A. Neglected him
B. Welcome him
C. Abused him
D. None of these
Answer-: B

20. Natalia is
A. A shrew
B. A hypocrite
C. A peace loving
D. No peace of mind
Answer-: D

21. To come back to Natalia lomov.
A. Refused
B. Accepted
C. Hesitated
D. None of these
Answer-: B

22. Anton Chekhov was born in.
A. 1850
B. 1870
C. 1860
D. 1880
Answer-: C

23. Anton Chekhov died in.
A. 1905
B. 1904
C. 1910
D. 1912
Answer-: B

24. Anton Chekhov was.
A. An American
B. An indian
C. A german
D. A Russian
Answer-: D

25. Lomov wanted to
A. Kill Natalia
B. Marry natalia
C. Cheat Natalia
D. None of these
Answer-: B

26. To know lomov ‘s desire mr. Choobookov became.
A. Happy
B. Angry
C. Sad
D. None of these
Answer-:  A

class 12th Science
class 12th physics Click Here
class 12th chemistry Click Here
class 12th Biology Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Maths Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Art’s
class 12th History Click Here
class 12th Geography Click Here
class 12th pol Science Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 12th Commerce
class 12th Accountancy Click Here
class 12th Buisness Studies Click Here
class 12th Enterpreneurship Click Here
class 12th Hindi Click Here
Class 12th English Click Here
Class 12th Economics Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
class 10th
10th Science Click Here
10th social Science Click Here
10th Hindi Click Here
10th Sanskrit Click Here
10th maths Click Here
10th English Click Here
Telegram Join Click Here
WhatsApp channel Click Here
App install Click Here
YouTube Channel Click Here
Kkg Classes

Recent Posts

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-10 (My grandmother House) Objective Question Poetry My grandmother House 1.…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question

Class 12th English Poetry Chapter-9 (Snake) Objective Question Poetry Snake 1. The phrase a king…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-8 (Fire-Hymn) Objective Question Poetry Fire-Hymn 1. The term zoroastrain' in…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-7 (Macavity: the mystery cat) Objective Question Poetry Macavity: the mystery…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-6 (The soldiers) Objective Question Poetry The soldiers 1. The soldier…

2 days ago

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective

Class 12th English Poetry Chapter-5 (An Epitaph Walter) Objective Question Poetry An Epitaph Walter 1.…

2 days ago